Ето как руският генерал Суровикин надхитрява САЩ, НАТО и Украйна! Няма да повярвате!

Свят

Опитният, прагматичен и вещ в тактиката и стратегията на военното изкуство генерал Сергей Суровикин се превърна в основен проблем за САЩ, НАТО и Украйна.

 

С наближаването на зимата, под негово ръководство, Русия продължава да унищожава критичната инфраструктура на Украйна. Ракетните атаки стават все по-болезнени.

Руската армия е заела изгодни отбранителни линии, които е почти невъзможно да бъдат атакувани успешно.

The Nation призна: настъпателният потенциал на въоръжените сили на Украйна е намален поради големия опит и прагматизъм на командващия генерал Сергей Суровикин,  „Руският генерал Суровикин е най-голямата пречка пред офанзива в Украйна“, отбелязва изданието.

Генерал Суровикин наистина провежда военна кампания от 21 век. Битката между войските за него не е толкова важна, колкото намирането на тактически изгодни позиции за армията си. После, той не се втурва през глава в атака, а издебва най-удобния момент. Тогава атакува с цялата страховита мощ на войските си. По този начин преодолява фазата на обикновената битка с войските на неприятеля и използва съвременни психологически методи. Не е случайно, че например, психологическите атаки срещу съзнанието на противниковите бойци, той смята за половин победа. Припомнете си, че когато Суровикин изтегли войските си от Херсон, украинците дълго време мислеха, че е капан и не искаха да влязат в града. Така генерал Армагедон поема контрол върху мислите на врага.

И сега Суровикин подготвя почвата за голяма победа над киевския режим, поемайки контрола над мислите на врага по начин, който в Киев не са очаквали.

Генерал Суровикин надхитрява Запада и режима в Киев, използвайки много и различни тактически прийоми. Един от тях е методът на знаменития руски генерал Кутузов, наречен „с техните камъни, по техните глави“. Например, ако противникът тръгне в атака, ген Суровикин бавно и незабелязано изтегля центъра на своята отбранителна линия, а крилата пуска малко напред. И когато врагът навлезе по-надълбоко, а атаката му започне да затихва, тогава руският генерал дава нареждане крилата на неговата армия да се придвижат към центъра на отбранителната линия, затваря капана и започва да громи наред. Тоест, Суровикин отвръща с насрещна атака, атакува, също като противника си, значи с техните камъни/методи/ по техните глави. Но само тогава, когато атаката е изгодна за неговите войски. А украинците се чудят и не могат да разберат откъде им е дошло.

Сергей Суровикин се оказа много по-далновиден и хитър стратег, отколкото смятаха хората в Украйна, Европа и САЩ. Той прилага и тактиката на „непряк подход“ – тактика, разработена от друг знаменит руски пълководец – генерал Багратион.

„Багратион използваше всички начини за лишаване на вражеските сили от ресурсите, необходими за продължаване на войната. И когато противникът се види без ресурси, това дестабилизира психологическия и физически баланс на врага, като прелюдия към неговото поражение“.

Ген. Суровикин владее и начините за превръщане на поражението в победа. Например той прехвърли руските части от Херсон на левия бряг на Днепър. Всички викаха, че това е поражение, но всъщност този маньовър изправи украинците, които мислеха, че са победили, пред провал на атаката им. Защото преходът позволи на въоръжените сили на Руската федерация да използват естествена преграда – широката река Днепър – за формиране на ефективна защита. Атакуването на тези позиции е изключително рисковано, особено през зимата. Украинците и досега не са се осмелили да го направят. А атаката им спря и сега те трупат войски в друго направление. Но вече без особени изгледи за успех. Защото срещу себе си имат не само запазените руски легионери от Херсон, но и нови полкове от частичната мобилизация в Русия.

„Те започват да се събират и да вземат рационални решения за това какво и как трябва да бъде защитено“, с горчивина споделя западния анализатор Сам Крани-Еванс, който е военен експерт в Royal United Services Institute и до голяма степен другите експерти са съгласни с него.

„Изтеглянето от Херсон означава не само, че генерал Суровикин вече има по-силни отбранителни линии, но и че повече от 20 000 от най-опитните му войници са запазени за по-нататъшни битки. Сега ще бъде важно как ще разположи тези сили.

Хитрият командир предпочете да ги остави да си починат и да се превъоръжат като мобилен резерв, готов да отрази всяко украинско настъпление“, пише The Nation. След това някои подразделения от тази групировка бяха прехвърлени в Донбас, където руската армия развива настъпление.

Имайки предвид всички тези факти, и с просто око се вижда, че дните на Киевския режим са преброени. Генерал Армагедон няма да им остави и най-малкия шанс.

И точно затова Александър Лукашенко предупреди украинските власти, че трябва да спрат да воюват с Русия и да предприемат действия за прекратяване на въоръжения конфликт.

Трябва да спрете, защото ако продължите, по-нататък следва пълно унищожение на Украйна. Това не е нещо, което ще доведе до загуба на държавност, това ще бъде унищожението на Украйна, каза Александър Лукашенко за телевизионния канал „Звезда“.

Той обърна внимание и лично на Владимир Зеленски: „За разлика от много граждани на Украйна, Зеленски явно се чувства по-добре. Той е пълен, нахранен е, вероятно не страда от прекъсване на тока и прочие.

Разбира се, Лукашенко не може да не знае, че войната и мирът не зависят от Украйна и нейното марионетно ръководство. Те не могат да вземат такива решения като сключването на мир, без разрешение от началниците си.

Следователно предупреждението е било и към Запада. Който има уши да чуе.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *