Невиждана ракетна атака разтърси всички области на Украйна! Идва ли решаващият удар?!

Свят

Руските сили атакуват Украйна от различни посоки с крилати ракети с въздушно и морско базиране, от стратегически самолети, и от кораби, съобщиха от украинските ВВС.

Сутринта на 29 декември, четвъртък, във всички райони на Украйна е обявена въздушна тревога. Както съобщиха  от обединеното командване „Юг“, в 5:33 часа е обявена въздушна тревога в южните райони. По-късно действието на обявената тревога се разпространи върху всички области, предава УНИАН.

 

Обединеното командване „Юг“ съобщи, че руснаците са поставили на бойно дежурство два надводни ракетоносеца в Черно море. 16 ракети „Калибър“ са готови за изстрелване. Освен това се наблюдава дейността на стратегическата авиация.

Според говорителя на ОДВ на Одеса Сергей Братчук към ракетите-носители в Черно море е добавена още една подводница. Това е още един плюс четири ракети „Калибър“.

„След нощна атака на безпилотни самолети-камикадзе, противникът атакува Украйна от различни посоки. Освен това има висока активност на неговата тактическа авиация“, съобщават от ВВС.

Информация от 08:00ч. Началникът на Николаевската ОВА Виталий Ким съобщава за първите изстрелвания на руски ракети, те летят в посока Суми. Съобщава се още, че Русия планира да изстреля повече от 100 ракети на 29 декември на няколко вълни. „Приближаването на първата вълна към Киев – приблизително в 08:15.

Мощни експлозии продължават да гърмят в около украинските градове, ракети поразяват цели в Киев и Одеса.

Ракетите летят и до Лвов, първите долитания вече са регистрирани в региона.

В село Усатово (Одеска област) е ударена подстанция, очевидци от Киевска област съобщават, че над района са забелязани БПЛА-камикадзе Геран-2. В Киев, на десния бряг на Днепър, е повредена железопътната линия.

Експлозии гърмят и в района на Ивано-Франковск.

В четвъртък, 29 декември, Русия атакува редица украински градове от рано сутринта, сред които и Харков. Първо местните медии съобщиха за експлозиите, след което кметът на града Игор Терехов потвърди информацията, предава УНИАН.

„Ракетна атака срещу Харков. Серия от експлозии в града. Удари на ракети в района на Слобода“, пише той.

Какви обекти са ударени и има ли пострадали – информацията все още се уточнява.

По-рано стана известно най-малко за долитания на 4 ракети, вероятно С-300, в районите Немишлянски и Основянски.

Критична инфраструктура е под прицела, пише кметът на Харков.

Русия вероятно ще продължи да нанася ракетни удари срещу критичната инфраструктура на Украйна.

Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната Кирил Буданов в интервю  за ВВС  даде прогноза за бъдещи ракетни удари  от руската страна.

Припомняме, че командващият руската военна групировка в Украйна ген. Суровикин заяви още през октомври, че няма да има полвинчати мерки. И че планът за пълна капитулация на Украйна ще се изпълни докрай. Тези масирани ракетни удари потвърждават неговите думи.

Което означава, че след като ракетните удари разрушат ресурсите на ВСУ за по-нататъшна съпротива, тогава ще дойде времето на руската армия. Тя ще нанесе решителния удар и ще обхване в няколко големи котли останалите украински подразделения.

След разгрома на украинските сили, Киев ще бъде принуден да капитулира, ако преди това Русия вече не го е превзела.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *