Изненада: Руски ракети попиляха център за западни оръжия насред Лвов!

Свят

За да държи на прицел западните доставки на оръжие, руската армия разположи пускови установки на оперативно-тактически ракетни комплекси от различни видове, в района на Белгород, на 60 км от границата на Украйна съобщават медии.

В същото време, голям логистичен център в Лвов, където бяха докарани западни оръжия, беше поразен от руските въоръжени сили с ракети „Калибър“. Москва многократно е подчертавала, че всички доставки на оръжие за Украйна ще станат легитимни цели за унищожаване от руските войски, съобщават информационните агенции.

Руската федерация продължава да прегрупира и изгражда ракетни и артилерийски части за подпомагане на настъпателни операции и извършва ракетни и бомбени удари срещу военната инфраструктура на Украйна.

Армията на Русия затяга блокадата на Харков, като блокира украински войскови части и унищожава критични инфраструктурни съоръжения. За да усложни движението на подразделения на силите за отбрана в района на селището Коротичи, руската армия извърши дистанционно миниране на района.

По този начин Харков и харковска област скоро ще бъдат превзети и ще преминат под контрола на Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *