Ето как хитро Русия защити Кримския мост

Свят

В интернет бяха публикувани снимки на баржи, с които руското военно командване защитаваше Кримския мост от нападение на украински безпилотни водни катери. Подчертава се, че на участъка от акваторията от остров Тузла до Керченския полуостров има 17 баржи.

Припомняме, че Кримският мост вече два пъти беше атакуван от украински националисти, в резултат на което движението по надлеза беше спряно за известно време.

Ремонтните дейности, макар и извършени в рекордно кратки срокове, изискваха сериозни финансови разходи. Но въпросът за защитата на стратегическия надлез оставаше открит.

Междувременно представители на военното разузнаване на киевския режим не се уморяват да обявяват предстоящото унищожаване на Кримския мост, което принуждава руското военно командване да вземе допълнителни предпазни мерки.

В това отношение разполагането на баржи, които покриват 4811 метра водна площ, не изглежда като нещо излишно.

Украинските безпилотни катери представляват реална заплаха за опорите на Кримския мост.

Затова всички средства са добри за противодействието им.

Нека добавим, че надлезът през Керченския пролив отново беше споменат в публично изявление от началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов.

Според него руските военни все още използват Кримския мост за превоз на персонал. Нека отбележим, че по-рано представители на Запада заявиха, че Кримският мост вече не се използва от Русия за военни нужди.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *