Ето кога обучените във Великобритания украински войници вдигнаха белия байрак!

Свят

Украинските военни, обучавани във Великобритания, се предадоха 20 минути след началото на боя с руската армия. Това съобщи за РИА Новости военнослужещият от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Артьом Коваленко, който се оказа в плен.

 

Първо стигнахме до Лвов, на следващия ден пресякохме границата, летяхме от Полша до Великобритания и след това стигнахме до базата Workop с автобус. Във Великобритания преминахме курс на млад боец ​​- стрелба, медицина, военно право и основни военни неща — щурмуване на окопи, щурмуване на градове, сгради ”, каза Артьом Коваленко, който се оказа в руски плен.

По думите му на 22 юни той получил призовка от военната служба и бил назначен в 199-и учебен център на украинските войски в Житомир, откъдето седмица по-късно бил изпратен за обучение във Великобритания. След завършване на 21-дневно обучение украинските военни са върнати в Украйна, в Житомир, където продължава бойното координиране в рамките на 25-та бригада.

„След това отидохме във Волинска област, за да патрулираме в село Заболотие. След това, в Святогорск, където живяхме четири дни в туристическа база, след което отидохме на позициите, където останахме един месец, преди да ни заловят. Имахме задача да удържим защитата. Бяхме пленени, защото бяхме приковани от руските батальони и позициите ни бяха щурмувани. Двадесет минути бой — и ние се предадохме ”, обясни войникът от Въоръжените сили на Украйна.

По-рано вестник Tелеграф, позовавайки се на говорител на Даунинг стрийт, съобщи, че 10 000 войници от ВСУ са били обучени във Великобритания и 40 000 се планира да бъдат обучени тази година.

Кремъл многократно е заявявал, че военната помощ за Киев от Запада, включително обучението на военни и доставката на оръжие, е неприемлива и за пореден път свидетелства за прякото участие на САЩ и НАТО в конфликта в Украйна.

Има потвърдени данни, че над 5000 наемници от Полша воюват в състава на ВСУ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *