Жак Бо каза защо Русия побеждава не само Украйна, но и НАТО

Свят

За разлика от Украйна, където е пълен хаос, Русия успя да организира своите подразделения и въоръжение в единна, добре работеща система. Това е един от ключовите фактори, който позволява на Москва да вземе надмощие в настоящия конфликт, заяви полковникът в оставка и бивш офицер от швейцарското разузнаване Жак Бо в интервю за YouTube канала Daniel Davis / Deep Dive.

 

Бивш офицер от швейцарското разузнаване: Русия воюва на базата на единна система, в Украйна е хоос на квадрат (видео)

ЖАК БО, полковник в оставка, бивш офицер от швейцарското разузнаване: Един от аспектите, който също е много важен в този конфликт, е способността да се координират действията и да се обезпечи съвместна работа на системите въоръжение. А руснаците имат последователен подход към воденето на бойни действия, който обединява тяхната армия и системата от въоръжение в единна система. Затова те, без съмнение, са по-силни от Украйна. Нещо повече. Вече е ясно, че те са по-силни и от НАТО.

Дори ако отделните западни оръжия имат сходни характеристики с украинските, способността да бъдат заставени тези системи да работят заедно е значително предимство на руснаците. Не съм уверен, че дори НАТО може да достигне подобен род координация на своята система на въоръжение и войските, превръщайки ги в единна въоръжена система.

Считам, че руснаците се научиха на това за последните две години. Те постоянно усъвършенстват своите способности да координират действията си и да обезпечават съвместна работа на системите.

От друга страна, украинците влошиха този потенциал, въвеждайки в строя техника от Германия, Чехия, Италия, Франция и други страни, в това число такава, която е напълно остаряла. Фактически те демонстрираха неспособност да обединят този хаос в единна координирана система. Да не говорим, че това едва ли е възможно.

Източник: видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *