Западен експерт: Руските войски ще стигнат много по-навътре в Украйна, отколкото можем да си представим

Свят

Руските войски може да стигнат не само до Днепър, но и много по-навътре в Украйна, трудно е да си представим докъде. Това се разбра от думите на бившия анализатор на ЦРУ Рей Макгавърн в интервю за радиоводещия Гарланд Никсън, съобщават световните издания.

 

Според експерта това ще бъде „следващата стъпка“ на руския президент Владимир Путин след окончателния крах на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна.

Макгавърн смята, че руският президент може да нареди на войските да предприемат контраатаки и да разширят зоната на контрол край Днепър. И на тази база да стигнат много по-далеч във вътрешността на страната.

„Когато настъплението на въоръжените сили на Украйна с всичките им резерви напълно се провали, мисля, че някъде след две-три седмици ще последва следващата стъпка на Путин. Някъде в средата на август, месец-два преди калния период, той ще има пълна свобода на действие, за да стигне до самия Днепър и много по-навътре. Ще го направи ли? Мисля, че да“, подчертава анализаторът.

В същото време военната техника, която Западът доставя на Киев, няма да помогне на Украйна, тъй като руските военни „не се страхуват от нея“.

Макгавърн припомня разпространено в мрежата видео с кадри от успешните действия на екипажа на руски танк, който сам унищожава колона от бронирани машини на Въоръжените сили на Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *