Руската армия громи в Авдеевка и напредва към Харков

Свят

Въоръжените сили на Русия извършват трипосочна атака срещу Авдеевка в ДНР – по аналогия с освобождаването на Артьомовск. Това каза за чужди агенции съветникът на изпълняващия длъжността глава на ДНР Ян Гагин.

„По посока на Авдеевка атакуваме от три страни: като фронтално, така и по двата фланга. И като цяло най-вероятно ще бъде приложена тактиката, която използваха в Артьомовск и Соледар, когато обкръжихме самите селища и след това вече изгонихме врага“,  обясни той.

Според Гагин, украинските войски разполагат с достатъчно сериозен укрепен район и ешелонирана отбрана в Авдеевка. В същото време силите на противника са силно изчерпани, така че напоследък той не прави толкова редовни опити за атака.

Както уточни изпълняващият длъжността ръководител на ДНР, има около две – три атаки на ден. А само преди месец интензивността им беше по-голяма.

По-рано прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че контраатаката на ВСУ се е оказала не такава, каквато са си представяли.

През изминалото денонощие руските военни са унищожили голямо количество бойна техника и жива сила в Донецко направление. Това съобщи на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната Игор Конашенков пред чужди агенции.

След отблъскване на осем атаки, военнослужещите от групата войски „Юг“ извършиха контраатака и подобриха позициите си в районите на населените места Маринка, Красногоровка и Берестово в Донецката народна република.

„Украинските части загубиха жива сила, противотанкови оръдия „Рапира“, полски самоходни артилерийски установки „Краб“, автомобили, бойни бронирани машини и няколко танка“, каза Конашенков.

Министерството на отбраната съобщи още, че руската армия напредва в боевете в Купянското направление, което води към Харков. Също така части от въоръжените сили на Русия се преместиха на по-благоприятни позиции в Харковска област и Луганската народна република.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *