Западен журналист се жалва от руската авиация: Не можем да ги спрем! Летят ниско като у дома си и поразяват украинските позиции!

Свят

Руските войски бомбардират Лиман в Донецка област. Това пише в Туитър канадският журналист Нейл Хауър. „Не се справяме с руската авиация. Днес вече имаше пет въздушни удара, самолетите летят директно над нас. Трябват ни системи за ПВО, за да отразяваме руските атаки„, предава той думите на местни полицаи, които току що са се върнали от Лиман, цитиран от „Страна уа“. 

 

При това, по неговите думи, самите полицаи твърдят, че ВСУ не разполагат нито с ПВО, нито с изтребители.

„Наблюдавам залп на руската реактивна артилерия по Лиман от примерно около 10 километра. Видяхме как снарядите се взривяват, поразявайки украинските позиции“, пише журналистът.

Трябва да припомним, че руските войски са започнали щурма на Лиман в понеделник. В социалните мрежи се пише, че боевете се водят по улиците на града и руснаците вече са заели неговите северни покрайнини. Официално потвърждение на тази информация засега няма.

Русия разгръща в Крим зенитни ракетни дивизиони С-400, съобщиха от Генщаба. 

В Черноморската и Азовската операционни зони кораби на руските сили продължават да изпълняват задачи по изолирането на районите на воденето на военните действия.

Руските войски в северната част на Крим разгръщат допълнителни зенитни ракетни дивизиони от С-400. За това съобщиха от Генералния щаб на ВСУ в социалната мрежа Facebook.

„Според наличната информация, с цел увеличаване системите за ПВО, на територията на северно-западната част на Крим противникът разгръща два допълнителни зенитни ракетни дивизиона С-400“, се казва в съобщение.

При това, в Черноморската и Азовската оперативни зони корабните групировки на противника продължават да изпълняват задачите по изолация на районите на водене на бойни действия и нанасянето на ракетни удари по обекти на инфраструктурата на територията на Украйна.

Екшън камера на сапьор засне оставени от украинските бойци капани в „Азовстал“ 

Появиха се кадри от екшън камера, монтирана на каската на сапьор, работещ на територията на освободения „Азовстал“. Камерата е заснела оставени от украинските бойци смъртоносни капани. Сред тях има изключително интресни находки. В частност, спринцовки, които се взривяват при допир.

На записа на камерата се вижда, че подземията на комбината където бяха блокирани азовците, буквално са осеяни със самоделни взривни устройства от всякакъв вид, а също и със снаряди и патрони.

Освен това, в един от бункерите е била намерена ръчна установка за изстрелването на британска противотанкова управляема ракета NLAW.

Интересното е, че азовците са я натъпкали с тротилови шашки.

В друго помещение са намерени спринцовки, които при допир са се взривявали. Те са били напълнени с неизвестно вещество с бял цвят.

По-рано пък от хеликоптер бяха заснети разблокираните цехове на „Азовстал“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *