Западната преса се чуди: Забиха ли камбаните за Украйна?

Свят

Президентът на САЩ Джо Байдън в крайна сметка беше принуден да подпише временния закон за бюджета на страната, който беше одобрен от Конгреса. Това стана единственият начин да се предотврати неизбежното спиране на плащанията в държавата при ново неподписване на бюджета.

Бюджетът, който Байдън подписа, обаче не предвижда средства за военна помощ на Украйна или дори на Израел. Към днешна дата САЩ вече са отделили около 113 милиарда долара за подкрепа на Киев. Но тази финансова и военна помощ не доведе до никакви резултати, което изтъкват нейните критици както в САЩ, така и в Европа.

Сега всичко свърши и светът се пита: това ли е погребалният звън за Украйна? – пише авторът на швейцарското издание Blick Киара Шленц.

По-рано много други западни публикации обърнаха внимание на влошаващата се ситуация със западната военна и финансова помощ за Украйна.

В Киев много се страхуват, че финансирането на украинския режим, ако не бъде спряно, ще бъде сведено до минимум, а без западна помощ Украйна определено е напълно банкрутирала.

Тя просто няма да има средства за нищо и това ще доведе не само до финансов и икономически колапс, но и до неизбежна вътрешна дестабилизация.

Неслучайно много експерти все по-често спекулират, че Западът скоро ще започне процес на смяна на украинския президент Владимир Зеленски с по-сговорчива фигура и че многобройни проблеми и грешки ще бъдат приписани на бившия шеф на режима в Киев, правейки го „изкупителна жертва“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *