Западът ТРЪГНА срещу РУСИЯ! САЩ и коалиция ГОТОВИ за нещо СТРАХОВИТО! Вижте за КАКВО!

Свят

Колективният Запад, който включва западноевропейските държави плюс САЩ и Великобритания, отдавна се готви да скочи върху Русия.

Той натика в ЕС и НАТО почти всички източноевропейски страни от бившия социалистически лагер. След това вкара на тяхна територия военни бази и ядрени ракети. После по така наречените „европейски“ проекти, започна изграждането на инфраструктура – магистрали и железопътни линии, по които в ускорен марш да преминава военната техника и войските на НАТО.

И по този начин обгради цялата територия на Русия с военни бази и „противоракетни чадъри“, които всъщност са подготвени за нанасяне на бърз, глобален ракетно-ядрен удар върху Руската федерация.

След това САЩ скалъпиха държавния преврат в Украйна, Ислямска държава в Сирия, опитът за военен преврат в Турция, аферата „Скрипал“, „химическата атака“ в сирийския град Дума и майданът в Армения, които допълнително трябваше да дестабилизират Русия и да я превърнат в лесна плячка за западните рицари на глобализма.

През цялото време, докато Източна Европа бе принудена да влиза в ЕС и НАТО, докато се изграждаха военните бази и пътната инфраструктура, лидерите на САЩ и западноевропейските страни се правеха на хора, които искат да се сприятелят с Русия, но тя уж ги отбягвала и се опитвала да „дестабилизира“ Европа. Като под „дестабилизация“ те разбираха открито изявената позиция на Русия, че ще защитава своите интереси и няма да се превърне в колония на Запада.

Сега обаче, когато подготовката за нанасяне на бърз глобален ядрен удар е почти завършена, действията и риториката на западните лидери коренно се промени. Започна нанасяне на „ограничени“ ракетни удари по територията на Сирия. А доскоро уж разединените президенти и канцлери, изведнъж запяха една и съща песен на срещата на лидерите от Голямата седморка.

Така, вчера, като че ли изневиделица, дойде изявлението на френския президент Еманюел Макрон в интервю пред телевизия Fox News, цитирано от РИА Новости, че САЩ трябва да останат в Сирия и след разгрома на Ислямска държава. Целта била да се построи „нова Сирия“ и да се ограничи влиянието на Иран. Но както каза Алексей Пушков, видяхме как построиха „нова Либия“, затова няма да чакаме да „строят“ и „нова“ Сирия.

После, според Макрон, ако САЩ и коалиция напуснат Сирия, това щяло да укрепи позициите на Башар Асад, който щял да подготвя нова война и нови терористи. Само че не Асад, а САЩ и коалиция подготвяха терористична армия, която прогони милиони жители на Близкия Изток в Европа.

Съединените Щати, продължава Макрон, вече не трябвало да демонстрират никаква слабост пред Русия, защото това щяло да се използва от нея в ущърб на Запада. Същото трябвало да бъде и отношението към Владимир Путин, който за съжаление на Запада, се оказал силен и умен лидер. И затова към него също трябвало да се подхожда много твърдо.

Временно изпълняващият длъжността Държавен секретар на САЩ, Джон Съливан пък, отправи нечувано дързък ултиматум на РФ, цитиран от rusdialog.ru. Русия трябвало незабавно да стане „конструктивен партньор“ на САЩ в Сирия и заедно с Дамаск да спре да създава препятствия по пътя към „мира“ по американски. В противен случай щяла да бъде привлечена към отговорност.

Горе-долу по това време се появи и изявлението на германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, цитирана от РИА Новости, че Западът трябвало вече да води диалог с Русия „от позиция на силата“. Тя заяви, че отношенията с руската федерация не можели да се подобрят, защото Кремъл търсел в Запада „образа на врага“. И още политическият климат в отношенията с Русия щял да остане напрегнат, заради „анексията“ на Крим, конфликта в Донбас и ситуацията в Сирия.

Виждали ли сте по-голямо лицемерие? Ами Русия не търси „образ на врага“, нито обгражда САЩ с кордон от военни бази и ядрени ракети. Тя иска мир, но САЩ постоянно й натрапват война. Само че западните управленци вече не слушат гласа на разума.

Това „сплотяване“ на западните лидери ясно говори, че до нанасянето на мащабен удар срещу Русия не е далеч. И той, по всяка вероятност, ще бъде нанесен в Сирия.

Иначе защо Макрон ще призовава САЩ и коалиция да не напускат Сирия? Ами защото ако напуснат арабската държава, няма да има как техни военни контингенти да се намират там и да помагат на терористите. Които след нанасянето на удара трябва да доразгромят правителствените войски на Башар Асад и да завземат властта в Сирия.

Пробивът на РФ в Сирия не дава покой на Белия дом. Защото той означава край на световното господство на Запада. Затова Щатите и техните европейски подгласници са готови да започнат Трета световна война. Не толкова заради Сирия. Колкото заради неистовото си желание да подчинят Русия и целия свят.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Западът ТРЪГНА срещу РУСИЯ! САЩ и коалиция ГОТОВИ за нещо СТРАХОВИТО! Вижте за КАКВО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *