ГРЪМ и МЪЛНИЯ: САЩ НАПАДАТ Русия! Ето какво ИСКА да НАПРАВИ Държавният департамент! Вижте ТУК!

Свят

Лицемерието в политиката е обикнат похват от много държави и техните външни ведомства. Но има върхове на лицемерието, които трудно могат да се постигнат дори от изпечени „дипломати“.

С такива образци на трудно прикривано политическо лицемерие ни засипват в последно време англосаксонските държави. И най-вече Великобритания и САЩ. За британците всичко е ясно. Те се изложиха напълно с подхванатата от тях афера „Скрипал“, която всъщност имаше за цел да дискредитира Русия.

Но за огромно съжаление на английската върхушка, дискредитира само днешния „елит“ на Британия, в лицето на най-висшите им ръководители – премиера Тереза Мей и външния министър Борис Джонсън.

САЩ обаче не искат да останат по-назад от своите английски братовчеди. И сигурно по тази причина ни заливат с поток от новини и заявления, в чиято истинност човек може лесно да се усъмни.

Пример за такова заявление е обявената от президента Тръмп сто процентова успеваемост на ракетните удари на западната коалиция по територията на суверенна Сирия. Както заявиха руски военни специалисти, сто процентова успеваемост няма в нито един етап от нанасянето на ракетни удари. Като че ли, за да потвърдят този факт, наскоро сирийски военни предадоха на руските ВКС две американски крилати ракети, които са паднали на територията на арабската държава, без да се взривят.

Нещо повече. След това, с нищо непредизвикано нападение над Сирия, не кой да е, а помощник-държавният секретар на САЩ, Уес Мичъл, заяви с апломб, цитиран от news.rambler.ru, който се позовава на РИА „Новости“, че „Съединените щати не се стремят към конфронтация с Русия в Сирия, но са готови, при необходимост, да използват сила, „за да защитят себе си“.

Уес Мичъл заяви още, че „руски наемници“ са атакували позициите на американските военни в Сирия. И че това, заедно с поддръжката, която Москва оказва на „режима“ на Башар Асад, значително повишавало риска от конфронтация между Запада и Руската федерация.

Мичъл отбеляза още, че САЩ са изпълнили всички условия, които са необходими, за да се избегне спиралата на ескалация с Русия.

„Ние поддържахме връзка с руските военни, по каналите за предотвратяване на инциденти, за да избегнем стълкновения в пренатоварената и сложна бойна обстановка. И тези усилия ни помогнаха да сведем до минимум риска от грешки, взаимно неразбирателство или случайни инциденти“, завършва Мичъл.

Няма как това заявление да не ни замирише на лицемерие, особено на фона на американската атака с повече от 100 крилати ракети срещу правителствените войски на Башар Асад, които заедно с руските Въздушно-космически сили се борят с терористите в Сирия. И то по простата причина, че ако Щатите наистина имаха намерение да не се конфронтират с Русия в Сирия, то те никога нямаше да нападат арабската държава, в която загиват руски военни, борейки се с ислямските терористи. Напротив, САЩ трябваше да подпомогнат усилията на Сирийските правителствени войски и Русия да освободят територията на Сирия от тероризма, който беше обхванал почти цялата държава.

На всичко отгоре, щом не искат да помогнат, янките изобщо не трябваше да нахлуват в Сирия със своя военна сила. Защото това води към основателното съмнение, че тяхната цел не е борба с тероризма, а начин да помогнат на джихадистите да се измъкнат от огнения обръч, в който ги обградиха сирийските войски и руските ВКС. Действията на САЩ подхранват още основателното съмнение, че с нахлуването си в арабската държава и ракетните удари срещу правителствените войски, те искат да дадат възможност на терористите от Ислямска държава да се прегрупират. И отново да продължат да пречат за възстановяване на мирния живот в Сирия.

По повод изявлението на Мичъл, че „руски наемници“ били нападнали американците в Сирия, официалният представител на руското МВнР Мария Захарова заяви, че това е пълна дезинформация. Защото различни стълкновения в Сирия, предизвикани от терористични групировки, има много. В такива стълкновения загиват и руски и американски граждани. Но сред тях няма нито руски войници, нито руски военни подразделения.

И в крайна сметка, ако американските военни са искали да си прекарат спокойно и удобно свободното време, то те не е трябвало да ходят в Сирия. Защото там се водят бойни действия с най-опасните терористи в света. Тези от Ислямска държава, повечето от които са наследници на разбитата терористична организация Ал Кайда.

Но…янките използват всяка възможност да заплашват Русия с употреба на военна сила. Нещо, което не говори в тяхна полза. Защото те никога досега не са се осмелили да осъществят на практика тези свои намерения.

Но опасността колективният Запад, начело със САЩ, да нападнат наистина Руската федерация остава. Особено като се има предвид, че огромната славянска страна е обградена отвсякъде с военни бази на янките. Последно, общественици от Гърция съобщиха, че Щатите са инсталирали ядрени установки и в тяхната държава.

В такъв контекст е ясно, че САЩ искат да нападнат и унищожат Русия. Въпросът е ще се осмелят ли да го направят? И да изправят човечеството пред заплахата от ядрен Апокалипсис?

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “ГРЪМ и МЪЛНИЯ: САЩ НАПАДАТ Русия! Ето какво ИСКА да НАПРАВИ Държавният департамент! Вижте ТУК!

  1. Янките сеят войни по държавите, стремежът им е и към братска Русия – дано не се стигне до такова нападение!!!!!! Но-Нашите продажници дето не спират да пропагандират Евро-атлантизма, а народа сме против……До кога ще са във властта- ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Жалко е, че в световен план АЛЧНИТЕ и недоразвити човекоподобни управляват в много държави. Тези некадърници, ескалират собствената си не способност, в разпалване на национална омраза и грабителство! Докато Народите не грабна сопите и прогонят негодниците, мир няма да има!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *