Китай разкри как Путин хитро е успял да разбие западния план за Украйна! И какво следва от това за САЩ!

Свят

Призивите на Запада за обединение срещу Русия не намериха отговор в други части на света, пише базираният в Хонконг South China Morning Post.

Според Мохамед Зишан, автор на статията, руският президент Владимир Путин хитро е успял да привлече подкрепата на развиващите се страни и да разбие западния план за Украйна.

 

„През последните седмици руският лидер, далеч от това да е изолиран, поддържа контакт с индонезийския президент Джоко Видодо, наскоро сваления президент на Шри Ланка Готабая Раджапакса и президента на Сенегал Маки Сал, който е и председател на Африканския съюз“, цитира автора медия.

Зишан също така посочи, че въпреки опитите на западни представители да избегнат руския външен министър Сергей Лавров на срещата на Г-20, руският външен министър е бил хванат да води „сърдечен разговор“ с колеги от Китай, Индия, Индонезия, Бразилия, Турция и Аржентина.

След началото на руската военна специална операция за демилитаризация и денацификация на Украйна, Западът засили санкционния натиск върху Москва. Някои страни обявиха замразяване на руски активи, много марки напуснаха Русия.

Европейският съюз вече въведе шест пакета от санкции, включително ембарго върху руските въглища и петрол. Но това се оказа проблем за самия Запад, провокирайки рязко повишаване на инфлацията и цените на храните и бензина.

Кремъл нарече ограниченията икономическа война, каквато не се е случвала досега, и предприе ответни мерки, като забрани на чуждестранните инвеститори да теглят средства от руската финансова система и да конвертират плащанията за газ в рубли.

Както посочи президентът Владимир Путин, политиката за сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия за Запада и санкциите нанесоха тежък удар на цялата световна икономика.

Въпреки това, сигурен е той, настоящите събития поставят черта под глобалното господство на Запада както в политиката, така и в икономиката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *