Започна се! България роди втора Райна Княгиня! Народът призовава за революция! Вижте подробностите ТУК:

България отблизо

Държавата е пред нечувана обществено-политическа война. От ЧЕЗ поискаха 51% увеличение цената на тока, а народът е готов да излезе на улицата и да изхвърли отново правителството на Бойко Борисов.

Според енергийният експерт Еленко Божков цялата схема е правена и друг път,  а увеличението цената на тока е, за лапне  ЧЕЗ едни бързи  180 милиона. И да си покрие евентуалните заеми към банките за покупката на дружеството.

„ЧЕЗ искат три пъти по-голямо увеличение на цените от другите две енергодружества точно заради продажбата си. Искането им беше крито нарочно досега, за да не се получи социално напрежение“, каза Божков. Просто новините ни се съобщават на порции, за да можем да ги преглътнем по-лесно, допълни той.

Хората обаче все по-трудно преглъщат горчивите залъци във вид на една или друга реформа, или  в удари по джоба. В социалните мрежи се вдигна вой, че ако този път държавата не направи нищо и остави Гинка да си вее коня, всички ще излязат на улицата и Борисов отново ще вдигне кръвно и ще се наложи да се крие в болницата, а Патриархът и Главният мюфтия отново да тичат да го утешават.

Наблюдение върху реакциите на пишещите и реагиращите под новината показват, че всеки втори е готов  да участва в протести, ако от ЧЕЗ и КЕВР не преосмислят исканията си и токът отново скочи от 1 юни.

От КЕВР засега храбро твърдят, че няма да се съгласят чак на такова драстично увеличение, но така само потвърждават, че нова цена на тока ще има, само не са казали каква.

Случаят се покрива, пази се от ядосаните очи на българите и се чака юни месец, когато комисията ще решава.

За намеренията на Гинка писаха само няколко медии, а след това никой от водещите на публицистични предавания не посмя да извика специалисти да дискутират парливата тема. Държавата също не реагира. Единствена Гинка прати обосновката до медиите, за да опровергае слуховете, че иска да богатее на гърба на народа и да доказва чрез разни цифри и таблици, че ЧЕЗ работи на загуба.

Ами като работи на загуба, защо си хукнала да го купуваш, бе булка? Или смяташ да си избиеш парите на наш гръб?

От подобна стъпка следва политическа криза и промяна на правителството, прогнозира Божков. Той издаде, че новата цена ще е  18% по-висока, като  се калкулира от  скока на нощната енергия с 51%, увеличението с  35% на цената за достъп до ток и  с 34% на цената за пренос на енергията и скока  с 5% на дневната тарифа.

Така в България се получи парадоксът, че Борисов ще се свали сам, след като никой досега не успя да го свали.

Цели 10 години той беше държавата, а ние послушните поданици.

Най-накрая се появи една Гинка, която ще запали фитила на народното недоволство и ще изиграе ролята на Райна Княгиня в протестите, тъй като там ще се развява нейния лик.

Борисов не спря Върбакова, когато му беше времето, не позволи на държавата да се намеси в сделката с ЧЕЗ, излъга народа, че ще предложи държавно участие, а после нагло каза, че такова няма да има. В началото имаше подозрения, че той и хората му стоят зад гърба на Гинка, но сега те вече се затвърдиха, след като България остави ЧЕЗ в чужди ръце и всички министри млъкнаха по темата, единни като никога.

Но ако се замислим, няма защо да се сърдим на Гинка. Тя изигра ролята на катализатора, който ще запали факела на протеста.

Борисов се самозабрави напълно и си създаде своя Франкенщайн.

Останалото зависи от НАС!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Започна се! България роди втора Райна Княгиня! Народът призовава за революция! Вижте подробностите ТУК:

  1. О х ЕЛЕНКО господ те е пръкнал от комунист как ще мислиш по друг начин нали си комунистическа слугиня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *