Захарова към правителството: България явно не мисли за последствията!

България отблизо

Москва разглежда експулсирането от София на руските дипломати, както и намеците за посланик Митрофанова, като поредната провокация и враждебни действия на българското правителство, се казва в изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

 

„Разглеждаме това като поредната провокация и като враждебно действие, опит за отличаване в западната надпревара по бързо разрушаване на отношенията с Русия, без изобщо да се мисли за последиците, за националните интереси и стремежите на собствения народ“, отбелязва Захарова.

„Тази неприятелска стъпка на правителството, както и всички предишни, ще получи адекватен отговор“, казва говорителката на руското външно министерство.

Тя благодари „на многобройните български граждани, които остават имунизирани срещу антируската пропаганда, разбират същността на случващото се и публично декларират своето несъгласие с такава късогледа линия“.

Захарова определя действията на София като „неприятелско действие с безпрецедентен мащаб“ и припомня, че това е осмото експулсиране на служители на руската дипломатическа мисия в България от 2019 г. насам.

А ние се питаме колко ли още дипломати останаха в руското посолство в София?!? И дали изобщо вече можем да осъществяваме дипломатически отношения с Русия?!

Това правителство надмина себе си. Въпреки изявленията, че ще работи за българския интерес и за гражданите на България. Вместо това, кабинета „Петков“ се мъчи да ни остави без руски газ, без нефт, без бензин и ако продължава така и без ток.

Искат да фалират държавата ли?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *