петък, април 26, 2024
Начало > Свят > Изненада: Русия започна масова ваксинация срещу коронавируса! Обаче вижте от коя група!

Изненада: Русия започна масова ваксинация срещу коронавируса! Обаче вижте от коя група!

Свят

Русия започна масова ваксинация на военнослужещите си срещу COVID-19, съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от АФП.

2500 войници вече са получили дози ваксина. До края на годината броят на имунизираните ще достигне 80 000, а общо на ваксиниране подлежат 400 000 души.

Москва регистрира ваксината „Спутник V“ още през август. Изпитанията на препарата върху 40 000 доброволци още не са приключили, но по последни данни ефективността на „Спутник V“ е 95 процента.

Вижте само откъде започват руснаците. От военните, които по презумпция са млади и здрави хора. Така Кремъл хем заздравява армията си, хем пази останалите хора, хем получава огромно поле за изследване на ваксината и нейното подобряване. Защото руското ръководство знае, че по-възрастните не бива да се ваксинират с все още експериментална ваксина. Там нещата трябва да се изпипат много прецизно, за да е сигурно, че ваксината ще помогне и няма да навреди.

А нашите обявиха преди две седмици, че най-напред щели да бъдат ваксинирани рисковите групи – медиците и хората над 60 години. Ами че медиците са толкова претоварени, че само трябва да им се вкара някой вирус в организма, уж под формата на ваксина, за да се възнесат. А за възрастните да не говорим. Там да ваксинираш хора с експериментална ваксина си е чисто престъпление.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *