Бивш бг-посланик в Украйна: Срещата на Зеленски с Радев ще е загуба на време. Знае, че президентът не го харесва, трябва да го подмине!

България отблизо
За мен тази визита беше очаквана. Радвам се, че е планирана. Тя показва, че доверието към сегашното правителство нараства. Нараства доверието на Украйна към нас. Затова Зеленски е приел такава покана. В дадената ситуация, Радев би могъл да се срещне със Зеленски. Това е загуба на време. Той е дошъл да върши работа. Важна е срещата с изпълнителната власт. Това заяви бившият ни посланик в Украйна Красимир Минчев.

Явно е, че ще бъдат поставени нови изисквания. Изразена благодарност за помощта ни от началото на войната. Вече е ясно, че ние в голяма степен сме оказали помощ от първите дни на войната. Имаме възможност да помогнем във военно отношение.

Най-доброто, което Зеленски може да направи, е да излезе на разходка между хората. Но той е дошъл по работа. Снарядите стрелят с оръдия. Можем да предоставяме и ракетни системи. Те са на 40 години. Що се отнася до възможности, освен оръжия, което е съществено, биха могли да бъдат разглеждани социални въпроси, обясни той.

 

Бих се изненадал Зеленски да говори в Народното събрание, би трябвало да бъде поканен и да има консенсус. Народното събрание не е мястото, в което трябва да се появи. Там се плюят, каза журналистът Петър Карабоем от „Дневник“.

 

Протоколът изисква среща с Радев. Единствено от протоколно уважение към домакина, трябва да се срещне с президента. Радев е най-ключовият пряко избран президент от народа.

 

България не е място, на което може да бъде застрашен Зеленски. Този вариант би бил леко обиден за България. Трябва кураж и здрави нерви да се излезе и да се каже-Той е тук, има срещи, няма да го видите. Не бих се изненадал да разберем, като е напуснал въздушното пространство на България.

 

България е готова да предложи снаряди и подкрепа за НАТО. Третото нещо – изглежда вървим към сделка за оборудването за АЕЦ „Белене“.

 

Сделката би била триъгълна. Има заместващи параметри. В схемата участва 3та страна. Това би бил един много добър ход, който би прекратил спорен корупционен проект ,защото това е инвестиция в бъдещето на Украйна, посочи Карабоев.

 

Ако Зеленски не се срещне с Радев – автоматично украинският президент влиза в българския дебат. Ще направи демонстрация и може да си позволи да пренебрегне Радев. Той може да бъде заобикалян, ако води паралелна външна политика, смята журналистът.

Tagged

1 thought on “Бивш бг-посланик в Украйна: Срещата на Зеленски с Радев ще е загуба на време. Знае, че президентът не го харесва, трябва да го подмине!

  1. ОЩЕ ЕДИН МАЛОУМНИК СЕ ИЗКАЗВА КАТО НЕГРАМАТЕН ШИЗОФРЕНИК БЪЛГАРО ИЗМЕННИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *