Ивайло Калфин: Зад светкавичната оставка на Стефан Янев се крие нещо друго

България отблизо
“Ако оставим публичните причини за искането на оставката, това че министър Стефан Янев е определил по друг начин войната в Украйна, надали това е поводът да се смени министърът на отбраната точно в тази ситуация”.
Това коментира в ефира на bTV Radio бившият външен министър Ивайло Калфин.

“Или има някакви допълнителни причини, които не са ясни публично и това не е добре, би трябвало да бъдат изяснени, или има силен натиск за заплахи от коалиционни партньори. Очевидно е, че министър-председателят не иска да работи с този министър на отбраната. Странното е по какви причини това се случва само няколко месеца, след като започна работа правителството. Причините за поисканата оставка могат да бъдат най-различни, които сигурно не са публични, но в такива ситуации ако останат в тайна остава съмнение в обществото, че не всичко е казано до край. От това не печели управлението, което и да е то”, допълни Калфин.

Той коментира и срещата на делегациите на Русия и Украйна в Беларус: “Не очаквам никакви резултати. Когато се водят мирни преговори първото условие е да бъдат спрени временно военните действия, а това нещо не се случва. Второто е, че много ясно беше заявено от представители на руската администрация, че те очакват Украйна да се демилитаризира. Разбирайте, да се предаде и да унищожи военния си капацитет. Това не е приемливо за която и да е суверенна държава”, обясни още Ивайло Калфин.

Калфин обаче забрави да спомене, че правителство, което унищожава своите граждани, отдавна е загубило представителност и суверенитет.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *