Изненада: Военната полиция е твърдо против уволнението на министър Стефан Янев!

България отблизо

„Българската военнополицейска асоциация твърдо е против един министър на отбраната, отстояващ истинския българския национален интерес и то в такъв сложен момент, да бъде отстраняван с измислени мотиви, некореспондиращи с реалната действителност в съвременния свят.

Измислените обвинения, интерпретации и откровени лъжи срещу министър Янев, които се тиражираха в медиите показват само едно – пълно неразбиране на реалностите от публикуващите ги лица и липса на каквато и да била стратегическа мисъл“.

Това се кава в Декларация на Българската военнополицейска асоциация, изпратена ни от  о. з. бр. генерал И. Мечков, председател на УС на БВПА

Ето пълния текст:

ДЕКЛАРАЦИЯ
от
БЪЛГАРСКА ВОЕННОПОЛИЦЕЙСКА АСОЦИАЦИЯ

Една от целите на Българската военнополицейска асоциация е да подпомага със своите компетенции и възможности държавните органи, институции и местни власти.

Ние внимателно следим случващото се в сектор отбрана и сигурност. Исканата от премиера Кирил Петков оставка на военния министър о. з. генарал Стефан Янев е не само неадекватна, но и вредна за националните интереси на България.
Българската военнополицейска асоциация твърдо е против един министър на отбраната, отстояващ истинския българския национален интерес и то в такъв сложен момент, да бъде отстраняван с измислени мотиви, некореспондиращи с реалната действителност в съвременния свят.

Измислените обвинения, интерпретации и откровени лъжи срещу министър Янев, които се тиражираха в медиите показват само едно – пълно неразбиране на реалностите от публикуващите ги лица и липса на каквато и да била стратегическа мисъл.
В съвременната ни история, от Освобождението от Османско робство до наши дни, не веднъж българските политици са показвали липса на правилна стратегическа оценка, което доведе страната ни до сегашното и незавидно положение – свита едва на половината територия, на която живеят етнически българи.

Многократно българските войници, сержанти и офицери са доказвали своята храброст по бойните полета, а българските генерали са провеждали блестящи военни операции, с които са смайвали света. Само благодарение на нашата армия България се е запазила в тези граници. И това го знае всеки българин.

Един достоен човек и генерал като Стефан Янев, способен да прави верни оценки и анализи в геополитически аспект, е срамно да бъде отстраняван от хора, които дори не знаят значението на тези думи!
Не на оставката на министъра на отбраната о. з. генерал Стефан Янев!

от Управителния съвет
на БВПА

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *