Ива Митева и Божанков се хванаха за гушите кой вкарал България в политическото блато

България отблизо
Като родители след развод се скараха бившите коалиционни партньори в лицето на БСП и ”Има такъв народ”. В студиото на bTV Явор Божанков и Ива Митева влязоха в спор за това кой е по-, по-, най-виновен за разпада на коалицията и новите предсрочни избори. Заедно с тях в студиото беше и Кремена Кунева – кандидат-депутат от ”Демократична България”.

Кой какви закони е предложил или не е успял да приема заради този или онзи доминираше днешния дебат. Най-сериозна беше престрелката между Митева и Божанков.

 

“Със сигурност най-голяма заслуга отново да сме на избори имат ИТН, които заедно с ГЕРБ и “Възраждане”, свалиха председателя на Народното събрание Никола Минчев. Това беше генерална репетиция за сваляне на самото правителство”, каза Явор Божанков.

 

“Истината трябва да се казва. Председателят на Народното събрание беше смъкнат, защото си го заслужи и наруши грубо правилника. Аз съм присъствала на всеки един Коалиционен съвет и това, което виждах всяка седмица, повярвайте, не ми харесваше”, каза Ива Митева.

 

Божанков подчерта, че ИТН са сринали три парламента и всяка една възможност да се изчегърта ГЕРБ и ДПС от властта.

 

“Учудвам се как за промяна говорят хора, които са управлявали последните години. Говорим за изчегъртване последните 12 години и нека да ги погледнем тези 12 години назад. “Демократична България” 2016 г. бяха в управлението и имаха министри. Знаем как завърши това управление. 2014 г. си спомняме белия автобус и управлението на БСП. Имаше много хора в “Продължаваме промяната”, които бяха готвени за втория ешалон на ГЕРБ. Аз съм работила с тях, един от тях е Калина Константинова, тя беше съветник в политическия кабинет на госпожа Бъчварова заедно с Тома Биков. Тоест виждате е, че от четирите партньора, трима на практика са били вътре в управлението последните 12 години”, добави Митева.

 

Депутатът на БСП се обиди от твърденията на Ива Митева и заяви:

 

„ИТН провалиха кворума. Конфликтът с тях беше около средствата за пътища – те искаха да дадат едни пари. Нито Македония, нито космонавтите имат нещо общо. Ставаше въпрос за техните пари и техните фирми. На бюрото на Ива Митева имаше календарче на Бойко Борисов. Ние винаги сме били в опозиция“.

 

“Знаете ли, че един закон, който щеше да помогне на хиляди деца в България да имат с какво да се хранят, защото те умираха буквално от глад, не можа да влезе за разглеждане, само защото вашият лидер се ядоса от дивана. Знаете ли, че законът ентералните храни не влезе в Народното събрание. В България има хиляди деца, които са на по 14 и 16 години и тежат 12 кг”, заяви Кремена Кунева като критика към Ива Митева и ИТН.

 

„Имахме 7 месеца и видяхме какви закони бяха внесени. Комисиите бяха в ръцете на мнозинството и никога не сме казали „Не“ на тези закони. Имахме предложения в социалната политика, но виждахме отпор“, отвърна Митева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *