Изненада: Още в първия ден от референдума хората гласуват масово въпреки украинския обстрел! Ето за кого!

Свят

Първият ден от референдума за присъединяване към Руската федерация приключи.

 

Предвид бойната обстановка на фронта и в небето в републиките на Донбас, в Запорожие и Херсонска област работеха мобилни избирателни пунктове, за да предпазят избирателите от провокации и саботаж от страна на Киев. Хората идваха в предприятия и в дворовете на жилищни сгради, някои директно в апартаменти. В резултат на това всеки пети жител на тези региони направи своя избор в първия ден на референдума. Предстоят още четири дни за гласуване.

Изборният процес се наблюдава от международни наблюдатели от Великобритания, Бразилия, Италия, Словакия, Египет и др., общо около 150 души от 20 държави.

Екзитполовете сочат смазващо превъзходство на хората, които искат регионите им да се присъединят към Руската федерация. Числата са от 85% до 96%. И как няма да е така, когато хората чакат вече осем години да се случи това. Осем години, в които бяха подлагани на всякакви издевателства.

Но вече край. Русия прибира децата си под своето крило.

В първия ден на референдума за присъединяване на Луганската народна република към Русия са гласували 21,97% от населението.Общо 398 900 души взеха участие в гласуването през първия ден, почти една четвърт от населението. Въпреки военната обстановка.

Според резултатите от първия ден на референдума за влизането на Донецката народна република в състава на Русия, към 20:00 часа са гласували 23,64% от жителите на региона. Повече от 370 хиляди души. Това при непрекъснатата заплаха от страна на ВСУ си е направо героизъм.

Защото гласуването в Донецк е под обстрел от украинските националисти.

Фактът на ракетните атаки срещу града все още не се отразява в западните медии ,каза италианският журналист Елисео Бертолази, който, както и други чуждестранни наблюдатели, следи гласуването. Той също така отбеляза липсата на нарушения и легитимността на вота.

Избирателни секции бяха открити и в освободения Мариупол. Имаше дълга опашка от местни жители. Както каза председателят на ЦИК, за час минават от 30 до 50 души.

В Запорожка област първият ден на гласуване, събра 20,52% от жителите на региона, тоест повече от една пета от населението дойде да гласува и да определи резултатите от референдума за присъединяване към Руската федерация.

В едно от мелитополските предприятия беше разположен мобилен пункт за гласуване. В предприятието работят около 300 души, а за да участват в референдума се изви опашка. Всичко това без прекъсване на производството.

Днес имаше и мобилен пункт за гласуване в Запорожката АЕЦ. Служителите на станцията можеха да гласуват точно до контролно-пропускателния пункт. Чуждестранни наблюдатели също присъстват в Запорожка област.

Първият ден от референдума за присъединяване към Русия се проведе и в Херсонска област. Тук към 20 часа избирателната активност е 15,31%.

Опашки от желаещи да гласуват се извиха още в първия час на избирателните секции.

Работим в засилен режим, тъй като град Херсон не може да излъчи секции, поради огромната опасност за живота и здравето на мирните жители. Затова се налага да се измислят в движение какви ли не хитрини, за да не разберат украинските войски къде точно се намират избирателните пунктове. И за да не могат да обстрелват хората, които гласуват въпреки смъртната опасност, която ги грози.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *