Ива Митева призна: Петков ми звъни, доста депутати са под обстрела му. Бърза да ни пречупи

България отблизо

От „Продължаваме промяната“ звънят само на отделни депутати от нашата парламентарна група и настояват да разговарят с тях, нито веднъж не ни потърсиха като парламентарна група, а ние бяхме готови да разговаряме с тях от първия ден. Това каза в предаването „Лице в лице“ на Би Ти Ви Ива Митева, зам.-председател на парламента и член на ИТН.

 

Според нея и сега ИТН да получат официално писмо за разговори, ще се съберат и ще решат дали да откликнат.

 

„Нас никой не ни търси за разговори, те звънят наистина, но персонално към отделни народни представители. Натискът върху депутати, лъжата се превърнаха в нормално нещо, за разлика от говоренето на истината и спазването на Конституцията, не го разбирам това“, сподели Митева.

 

Тя разкри, че и на нея й е звънял лично премиерът в оставка Кирил Петков. „Вдигнах му, той поиска да се видим и да поговорим, но аз отказах. Някои колеги обаче се поддадоха. Изпитвам тъга и разочарование, но това си е техен собствен избор“, разказа Митева.
Според нея дали ще е премиер Кирил Петков или Асен Василев за ИТН това няма значение.

 

Един следващ парламент ще бъде още по-фрагментиран и в този смисъл още по-трудно вземащ решения. Затова мисля, че трябва да се направи опит за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание, независимо с чий мандат, каза Митева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *