Извънредно: Мощни взривове унищожиха много западни танкове и бронетехника, току що пристигнали в Украйна! И видео

Свят

Тази нощ на територията на Днепропетровска област на Украйна бяха нанесени множество удари с помощта на безпилотни летателни апарати, съобщават световни медии. 

Дроновете атакуваха населеното място Новомосковск. Там бе ударен голям железопътен възел, където няколко часа преди масираната атака пристигна влак, натоварен със западни бронирани машини и танкове Leopard 2, прехвърлени от Полша.

На видеозаписи, заснети от местни жители, може да се видят последствията от удара. По очевидни причини, не става дума за поразяването на някаква сграда, а за танкове и бронирани машини, защото както пожарът, така и мощните взривове свидетелстват за това, че освен ракетния удар по танковете, е имало и детонация на боеприпаси, които са се намирали в бойните машини и до тях като резервни боеприпаси.

На други кадри се вижда, че ударът е попаднал и върху железопътния възел, както се вижда от железопътните релси и семафора, разположени наблизо.

Най-вероятно, бронираната техника вече е била разтоварена, но не е била разположена в складове. А и толкова неочакван удар е бил сериозен проблем за ВСУ, защото унищожените западни танкове и бронирана техника явно са били предназначени за сформиране на танкови батальони. Но след този унищожителен удар Украйна няма да може да сформира танкови батальони от танкове Leopard 2. Проблемът е, че действайки в състава на други подразделения, западните танкове биха били крайно малко ефективни.

Източник БЛИЦ

Видео

Видео 1

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *