Извънредно от Кирил Петков: Испания изпрати на МВР доклад със снимки на Борисов!

България отблизо

Докладът на испанските власти по разследването на скандала с къщата в Барселона е изпратен у нас и премиерът вече се е запознал с него. Това стана ясно от интервю на Кирил Петков по бТВ.

„Докладът е изпратен от испанските власти към МВР“, съобщи премиерът.

„Докладът, който аз видях, имаше снимки на г-н Борисов. Испанските власти не го уличават директно, но казват, че според тях има замесени висшестоящи лица в тази афера. Ако испанските власти са го открили това, американските власти са го открили, а нашата прокуратура – не“, коментира Петков. Той допълни, че в доклада са сложени снимките на Бойко Борисов като „потенциална свързаност“.

„Парите са дошли от България през български политици с пране на пари“, обобщи прочетеното в доклада министър-председателят. Петков отново призова Иван Гешев сам да си подаде оставката и обяви, че възнамерява да търси негов наследник от чужбина, като вече обсъждал с екипа си имена на българи в чужбина с експертиза по темата антикорупция.

„Само, ако махнем корупцията от българската система, целият потенциал на икономиката ще се отключи. Ако това успеем да направим, ще видите колко бързо ще тръгнем по пътя на растежа“, коментира още премиерът. „Няма наши и ваши, има хора, които искат да изчистят България от това бреме – корупцията“, каза още Петков. Той съобщи, че правят списък на българите в чужбина с експертиза по темата антикорупция.

„Нямам никакво доверие на главния прокурор Иван Гешев, защото той си е бил с тези хора, той си е ходил на барове с тях“, добави Петков. „И да имаме възможността да изберем между няколко човека. Ще гледаме най-квалифицираните хора, те да се състезават“, коментира премиерът по повод бъдещата фигура на главния прокурор.

Петков констатира още, че ДПС са изнервени, според него, и това е от страх. И по повод престрелките с движението и техните упреци, че той е обвързан с кръга Прокопиев, премиерът отрече се числи към каквито и да било кръгове.

„Те още не могат да повярват, че ние сме на тези позиции, на които сме, и нямаме никакви зависимости, те сега не знаят какво да ни правят“, заключи по адрес на ДПС Кирил Петков.

„Хората го усещат с корема си“, заключи премиерът по повод промените, които иска да направи неговото правителство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *