Нинова със скандални разкрития каква помощ за Украйна са гласували вчера управляващите

България отблизо

„Аз съм сигурна, че никой не знае какво е решило мнозинството вчера да изпрати в Украйна“, заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Много грубо и брутално бяха нарушени – Конституция, законите и правилника за работа на Народното събрание. Председателят на управляващите внесе извънреден дневен ред от 10 точки. Гласуваха се закони на първо и второ четене едновременно, което намираме за нарушение на Конституция и ще го обжалваме в Конституционния съд“, продължи Корнелия Нинова.

„Депутатите нямаха 1 ред съдържание, документ на това, което ще се гласува, нямаше документ. Абсолютно самодоволно, нагло, и арогантно, прокараха тези 10 точки с мнозинството, което имат. Тоест, налага се един диктат на мнозинството, което нито информира, нито съгласува, нито разговор поне води с другите партии, които не са съгласни“, каза още Нинова.

„В решението, което гласуваха пише да се предостави бронирана техника и резервни части от МВР. Нямаше и списък. Аз съм сигурна, че никой не знае какво е решило мнозинството вчера да изпрати в Украйна. Как на това нещо да му кажеш добро? Натискайте копчетата, пращайте, без да знаят изобщо за какво става дума“, каза Нинова, описвайки начина, по който Народното събрание взе решение страната ни да даде бронетранспортьори на Украйна.

„Не сме опозиция на инат, а сме опозиция, която мисли и се опитва да защитава българския интерес, българското семейство и българските деца. Затова вчера имахме такава остра реакция“, обобщи ситуацията в петъчния парламентарен ден Нинова.

 

По отношение на „Росенец“ са поискали обяснение какво ще последва от това, тъй като „Лукойл“ са заявили, че ще ни съдят. Ще скочат ли цените нагоре, ще поскъпне ли петролът? – попита Нинова. Социалистите поставиха тези въпроси, когато бе обсъждано отнемането на концесията на пристанище Росенец от Лукойл. Вчера прекратяването на концесията мина на две четения в парламента.

Българските деца ще могат да водят дела срещу родителите си, непълнолетни и малолетни, НПО-тата ще могат да пишат програми за обучение. Как това е добро? – попита Нинова, коментирайки така текстове от Закона против домашното насилие, приети вчера.

Според Нинова се ползва клишето „евроатлантизъм“, за да се краде и да се върне задкулисието.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *