Австрийски полковник: Вече има условия за мащабен пробив на Русия

Свят

Независимо от незначителните военни успехи на Украйна, тя сега се намира в глуха отбрана, докато Русия, напротив, напредва, заяви австрийският полковник Маркус Райзнер в интервю за ZDF.

И това е по цялата линия на фронта. По този начин Русия изчерпва малките и толкова ценни резерви на Киев. Това от своя страна създава условия за „мащабен пробив“, който може да се случи всеки момент, отбелязва военният експерт.

Според мнението му военните успехи на Москва са свързани главно с това, че тя успя за последната година съществено да укрепи отбранително-промишления си комплекс и да увеличи производството на боеприпаси. Сега на бойното поле руската страна ежедневно изстрелва 10 хиляди снаряди срещу 2 хиляди от украинска страна.

Русия се опитва да настъпи по цялата линия на фронта, изтощавайки и без това неголемите и толкова ценни резерви на Киев. Това ще продължи до момента, в който Москва натика Украйна в дотолкова дълбока отбрана, че ще възникне възможността от «мащабен пробив», подчертава Райснер.

Източник: https://www.zdf.de/nachrichten/politik/ausland/reisner-defensive-munition-ukraine-krieg-russland-100.html

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *