Извънредно! Украинска крилата ракета атакува Кримския мост

Свят

Руските сили за противовъздушна отбрана са свалили украинска крилата ракета в района на Керч. Това съобщи ръководителят на непризнатата Република Крим Сергей Аксьонов, като уточни, че няма пострадали.

 

Той призова жителите на региона, както и туристите на полуострова, да запазят спокойствие и да се доверяват само на достоверни източници на информация.

Движението по Кримския мост беше блокирано за известно време, като се предполага, че украинската атака е била насочена именно срещу този обект на транспортната инфраструктура.

 

 

В момента, според министъра на транспорта на Крим, движението по Кримския мост е напълно възстановено и продължава както обикновено.

На територията на Крим и Севастопол, както и на други руски региони, разположени близо до границата с Украйна, продължава да действа жълт код за висок режим на терористична заплаха.

Припомняме, че украинските сили многократно са атакували обекти на територията на Република Крим и Севастопол с помощта на ракети, дронове и морски дронове.

Официални украински лица, част от които вече не са между живите, поеха отговорност за атаката на Кримския мост, в резултат на която пътното платно беше частично разрушено и трима души бяха убити.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *