Излязоха наяве ключови детайли от нощта, в която убиха нашия полицай Петър Бъчваров!

България отблизо

Гилзи имаше на турска територия. Със сигурност е стреляно от там. Това заяви в ефира на Нова телевизия Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР по повод убийството на патрулиращия полицай Петър Бъчваров край турската граница вчера.   

 

„Оцелелият военен е разпитан още през вчерашния ден от следовател. При патрулиране са установили отвор в оградата. Слизат от автомобила и двамата. Осветяват въпросния отвор, за да търсят следи за преминаване и  в този момент се възпроизвежда изстрел от турска страна. Петър Бъчваров пада долу. Не се вижда лице, чува се само изстрел. Колегата от българската армия е започнал да отвръща на този огън по посока на светлината от изстрелите от отсрещната страна“, разказа Станев.

„Още не знаем колко са били хората, които са стреляли по нашите служители“, призна той.

Тези двамата са турски граждани. Не знаем какви са мотивите и целите им. Нямам точна информация къде са задържани. Към Турция пътуват колеги от прокуратурата и следствието, пътуват и зам.-министри на МВР“, заяви зам.-главсекът на МВР относно двамата задържани в Турция.

Намерено е и оръжието, с което е стреляно, както и патрони. Става въпрос за ловна пушка. Използван е сериозен боеприпас, който нанася сериозни поражения“, каза Станев.

„На наша територия няма установена група с мигранти. Работим по много версии, включително“, заяви Станев.

Той посочи и основните три версии, по които се работи:

„Трафик на наркотици, каналджийство, отмъщение от страна на недопуснат мигрант. Събираме все още необходимите доказателства и провеждаме следствени действия“, добави той.

Виктор Николаев шашна Станев, казвайки му, че има версия, че гилзите са на българска територия, а не на турска.

Не знам за тази версия, от вас я чувам. Не мога да я коментирам, като нямам такава информация“, каза той.

„Двамата служители не са видели никого, започнато е да се стреля директно по тях“, категоричен бе той.

Станев призна, че тази агресия е необяснима и за него. „За първи път се случва от много години насам. Мотивите ще бъдат изяснени много скоро“, вярва той.

„Колегите са оборудвани с два пълнителя – един със стоп патрони, и един с бойни“, уточни Станев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *