Политолози: Слави Трифонов пропусна огромен шанс, сега е обречен!

България отблизо

БСП не успя да стане големият притегателен център на общата опозиционност в обществото. В резултат на това хората се устремиха да търсят други партии и политически играчи, които не желаят да играят със статуквото.

Това каза пред Bulgaria ON AIR политологът Христо Панчугов, подкрепен от своя колега Кольо Колев.

Той отбеляза, че в тази обстановка на висок критицизъм и търсене на алтернатива Слави Трифонов е имал огромни шансове да стане водач на обществените настроения. От негова страна обаче нямало никаква активност.

„Той не се е изказал по въпроса с властта. Имаха възможност да станат едни от първите, но какво ще правят с властта? Позицията им ги обрича на неучастие в политическия процес. Хората се интересуват какво смяташ да промениш в политиката, за да стане животът им по-добър“, подчерта Колев.

Пачунгов също потвърди, че Слави Трифонов е имал огромен шанс. По негови думи той е единственият, който стои на пейзажа като бъдеща част от промяната. Това обаче нямало да е достатъчно, тъй като са важни лицата. По тази причина според политолога ще е от ключово значение как ще се осъществява политическата промяна.

„Ако не започне промяната, всички останали, извън двете основни партии, само ще губят от подкрепата си и ще отблъскват избиратели“, категоричен бе Панчугов.

По негови думи БСП не изглежда готова да направи каквото и да било. Пачунгов изрази мнение, че курсът, поет от Корнелия Нинова, е сложил рамка и ограничения на подкрепата, която социалистите може да вземат на изборите.

Политологът посочи още, че към момента българската политика е лишена от смисъл. По тази причина, според него, е нормално да се търси подкрепа именно чрез нападки и компромати срещу опонентите. По негови думи, тези похвати ще бъдат доминиращи в кампанията

Той прогнозира ниска избирателна активност.

Панчугов заяви, че решенията на правителството се влияят от изборите и умората заради затварянето, а не толкова от здравните съображения.

Изненада според него може да е нова крива на заразата, която може да откаже много хора да гласуват.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *