ПП: ГЕРБ още не са излезли от фризера, за да станат приемлив партньор. Няма да им дадем да правят правителство!

България отблизо
Преди ГЕРБ да станат легитимен партньор, трябва да минат по своя път на отговаряне на въпросите преди да излязат от политическия фризер и да станат приемлив партньор за останалите.

Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

 

„Няма никакъв шанс хора от нашата парламентарна група да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ. Това, което г-н Лорер казва е, че има теоретична възможност от всяка партия да има подкрепа, за което и да е издигнато правителство. Но от разговорите, които водим ежедневно със сигурност мога да кажа, че в нашата група няма хора, които са изявили подкрепа за кабинет на ГЕРБ“, каза още той.

 

„Може да има още експертни срещи с ГЕРБ, на които да бъдат обсъдени политики по бюджета, но не и подкрепа за формиране на правителство. ПП виждат стратегията на ГЕРБ – игра, която се играе от лидера и от партията Бойко Борисов, но без да се предприемат действия“.

 

Гюров призова убийството на граничния полицаи край Елхово да не се политизира. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев работи сериозно и Гюров не смята, че един такъв инцидент е причина за искането на оставки.  ПП не се притесняват и от разследвания срещу политици за корупция.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *