Бабикян обяви кой има полза от това да ходим непрекъснато на избори!

България отблизо

Нямам нищо против – да ходим на избори. След 3 месеца ще сме в поза Х. Нека да си ги спестим тези три месеца.

Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Арман Бабикян.

„Практиката показа, че изборите не решават проблема. Кой очаквате да е в следващия парламент? Пак същите герои, и те какво, ще са по-малко обидени един на друг?“, заяви Бабикян.

„Резултатът от несъставянето на кабинет е, че единственият орган, който може да провежда реформи непрекъснато го спираш и пускаш. Няма как да произведеш правосъдна реформа, да вдигнеш пенсиите, да свалиш данъците без парламент. Правителство си има и то работи. Да, за редовно вероятно трябват още преговори, но парламентът си работи. Ако три пъти настъпите една и съща мотика, тя ще ви удари по един и същи начин. Въпросът е какво се случва след новите избори. Почти същите хора ще са в народното събрание“, добави той.

Президентът Румен Радев не е изненадал партиите на протеста, защото той последователно изпълнява задълженията си да развърти парламентарната ролетка. А резултатът и това дали ще бъде съставено правителство не зависи от него, макар че той положи не малко усилия като призовава непрекъснато парламентарните сили да се разберат в името на България.

„Някой очевидно има интерес този инструмент парламентът да не работи. Ако в рамките на седмица или две започнем да си говорим, ще си спестим тези малоумни усилия в следващите три месеца. Има шанс с третия мандат това време да се спести“, заяви Бабикян.

„Логично е да вървят разговори за правителство с третия мандат. Не можем непрекъснато и нацупено да наказваме избирателите, заради това, че петима души не могат да се разберат. Ние не можем да си свършим работата, а наказваме избирателите. Някой иска парламентът да бъде бламиран непрекъснато и единственият смисъл от това е ГЕРБ и ДПС да поемат глътка въздух и да се реорганизират. Заради това и са толкова остри атаките срещу Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков – хората, които бият през пръстите са проблем на олигархията. Налага се ИТН да се върнат в преговорите. Нормалното е да си говорим и тогава можем да изчистваме притесненията. Това нацупено поведение „аз ще си стоя в ъгъла“… Не можем да сервираме такива смешни неща на хората“, каза още депутатът.

Според него надпреварата между партиите да се обявяват за опозиция е лош виц.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *