Изненада: Беларус влиза във войната срещу Киев! Целта е много по-голяма от Украйна!

Свят

Киев в страх и паника наблюдава огромната военна колона на Беларус, която се движи към границата на Украйна. А на армейските машини има нов боен тактически знак – червен квадрат.. Въоръженията и военната техника на Беларус са маркирани с червени квадрати, също както руските танкове в Украйна са маркирани със Z и V.

Съвпадение? Съдейки по нервната реакция на Генералния щаб на Украйна, те не вярват в подобни съвпадения.

Това показва ясната бойна готовност на въоръжените сили на Беларус за пряко включване във войната на територията на Украйна.

Значи Беларус влиза с военна сила в операцията за демилитаризация и денацификация на Украйна. Въпросът е какво точно е подтикнало предпазливия «Батка»/Лукашенко/ да влезе в пъкъла и да предприеме толкова драстични мерки?

Белоруският фронт

Първо, няколко думи за военното значение на прякото влизане на Беларус в тази специална военна операция.

Огромно!

Да, Минск помогна много, предоставяйки своята територия за разполагане на руски войски на северната граница на Украйна, откъдето беше извършена бърза атака срещу Киев.

Да, Беларус действа като надежден заден и логистичен център за снабдяване на руската групировка. Но за повече от три седмици, военните действия показаха, че операцията може да бъде значително забавена във времето поради тактиката, избрана от армейските части на Украйна. Да се закопаят в големите градове под прикритието на мирните жители. А за изхода на войната сега най-важно е всички тези позиционни сблъсъци да завършат възможно най-скоро.

Защото в същото време през Западна Украйна се извършва непрекъснато напомпване на Киев с оръжие, което по-късно ще бъде използвано в „партизанска борба“ срещу мирното население на Украйна.

Какво може да даде влизането на Беларус във военната операция?

От околностите на Брест, беларуската армия е в състояние да извърши бърз марш към Западна Украйна, близо до Лвов, за да прекъсне доставките на западни оръжия и да спре в зародиш появата на терористичен анклав около Лвов, подобно на Идлиб в Сирия.

Подобен марш би съдействал за бързото рухване на режима в Украйна.

Пътищата за Киев ще бъдат окончателно отрязани по десния бряг на Днепър. Въоръжените сили на Украйна ще бъдат принудени да се изтеглят близо до Николаев и Одеса, както и да се втурнат на север, за да деблокират столицата и Лвов, което ще оголи Причерноморието. И всъщност безпроблемно ще го даде под контрола на въоръжените сили на РФ.

Изглежда разумно. Остава само да разберем защо Лукашенко и Минск директно се включват в този въоръжен конфликт? Може да има няколко причини за това.

Първо, самият Киев активно си го проси. Преди дни, въоръжените сили на Украйна се опитаха да нанесат ракетни удари с комплексите «Точка-У» на територията на Беларус. За щастие те бяха успешно прихванати от руските системи за противовъздушна отбрана, но „казус бели“, тоест поводът за война, е налице. Тогава президентът Лукашенко коментира тази провокация по следния начин:

«Защо се прави това? За да ни разгневят и да започнем да отговаряме… Предупредих ви, че ще ни набутат в тази операция, в тази война… Ако отговорим, ще отговорим вече прилично. Ще го почувстват всички».

Второ, истинските причини са в областта на политиката и икономиката. Припомняме, че преди две години Западът организира в Минск опит за преврат по подобие на Майдана в Украйна. Тогава Лукашенко едва спаси себе си и държавата от пълна разруха, в каквато изпадна Украйна след Майдана. Но може да има втори опит за преврат, и ако Лукашенко е сам, без мощната подкрепа на Русия, краят му ще бъде скорошен и безславен.

Второ, самият „Батка“ беше отхвърлен от Запада, след като предотврати, с помощта на Русия, опита за държавен преврат през 2020 г. А след 24 февруари 2022 г. пред Русия и Беларус бе спусната нова „желязна завеса“. Пътят „натам”, т.е. на Запад, който навремето изглеждаше единствено верен, беше затворен. Само че „от другата страна”.

Това е. Рубиконът е преминат, мостовете са изгорени, няма връщане назад.

Москва и Минск нямат друг избор, освен да изградят свой собствен интеграционен проект в постсъветското пространство със силна икономика и вътрешен пазар, както и с мощна армия и невиждани нови въоръжения.

А основната пречка по пътя остават русофобите в Украйна, които Западът инсталира във властта.

Само с ликвидация на прозападния режим и реинтегриране на Украйна в новообразуващата се Съюзна държава на Руската федерация и Беларус, има шанс за създаване на мощен съюз, който да детронира Запада.

Така, трите страни, Русия, Беларус и Украйна ще положат основите на нов страховит и непобедим съюз по подобие на Съветския съюз. А едноличната власт на САЩ и Запада наистина ще се срути безвъзвратно.

Всички шеги свършиха. Многоходовката на Путин вече не може да бъде спряна.

Нещо повече. Новият съюз ще осигури мир не само в Европа, но и на цялото човечество.

Tagged

2 thoughts on “Изненада: Беларус влиза във войната срещу Киев! Целта е много по-голяма от Украйна!

  1. Браво!Добър анализ!Поздравления за Истината-обективна информация и сериозни анализи,за разлика от преобладаващите,за съжаление,продажни медии!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *