Лукашенко разкри кой може с едно обаждане да спре войната в Украйна!

Свят

Беларуският президент заяви, че е направил всичко, за да не допусне началото на конфликта в Украйна и дори е бил готов да изпрати свои граничари между Донбас и Русия. 

„В навечерието на конфликта между Украйна и Русия аз направих всичко възможно, за да няма там война, а мир. Бях готов дори да затворя границата между Донбас и Русия. Знаете, 400 километра – бях готов да затворя тази граница със свои граничари и да окажа още помощ на Украйна. И Русия се съгласи с това. Украйна обаче отказа. Защо? Защото Западът ги тикаше към тази война“, каза Лукашенко.

Лукашенко определи Володимир Зеленски като умен човек, но заяви, че украинският президент не може сам да взима решенията. По думите му Зеленски в момента е управляван от Лондон и Вашингтон. Във връзка с това президентът на Беларус заяви, че конфликтът може да приключи с едно обаждане от САЩ.

 

„За да приключи войната днес, е необходим един сигнал от страна на ООН, Америка, Запада за украинското ръководство, този сигнал трябва е силен, за да приключи войната. И до вечерта войната ще приключи. Ако американците се обадят по телефона (който е на масата на Зеленски) и кажат: „До вечерта да си прекратил войната, подписвайки договор с Русия“. Войната ще приключи“, каза Лукашенко.

Той заяви още, че днес един мирен договор с Русия би отговарял напълно на интересите на Украйна, но отбеляза, че САЩ и Запада ще се опитат по всякакви начини да отслабят Русия и Беларус.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *