Изненада: Вместо натовски войски, в България ще дойдат направо американски!

България отблизо Свят

САЩ ще изпратят войски в България за съвместни учения и по-добра оперативна съвместимост. Това съобщи шефът на Пентагона Лойд Остин.

„България ще приеме американска рота бронетранспортьори „Stryker“ от ФРГ за учения“, каза той, цитиран от WorldAkkam.

Тези войскови части ще отпътуват от Германия в близките дни и ще помогнат за осигуряване на нашата готовност и оперативната ни съвместимост с България като наш съюзник в НАТО“, заяви Остин.

Страните от НАТО придвижват войските си към източните граници на блока по повод предполагаемите планове на Русия да нахлуе в Украйна, което Русия отрича и което не е потвърдено по никакъв начин.

Министърът на отбраната на САЩ направи това изявление след поредица от твърдения, че Русия „със сигурност“ не се готви да изтегли войските си от границата с Украйна, а напротив – довежда ги „до прага на НАТО“.

Нека припомним само, че НАТО не е държава, а военен съюз. Той няма граници и оперира по целия свят, както го е правил и досега.

Русия, обаче, е държава, която има държавни граници. И точно до тези граници са се настанили натовците. И продължават да примъкват войски все по-близо до границите на Русия.

При това положение руският президент поиска САЩ и НАТО да изтеглят всички войски и въоръжения, които се намират не само около границите на Русия, но и в Източна Европа и Балканите.

Защото ако продължава тази натовска инвазия, Русия също може да прати свои войски близо до границите на САЩ. Може да ги дислоцира в Куба, Венецуела, Никарагуа. Тоест, почти в задния двор на САЩ.

И, както изглежда, точно това ще стане. Понеже Вашингтон и Лондон не дават признаци, че са разбрали опасенията на Русия. Точно обратното. Те все повече натягат пружината. И кучетата на войната лаят все по-протяжно.

Но…всяко зло, за добро. Явно някои западни политици искат да научат по трудния начин какво означава да заплашват държавните граници на Русия.

А и в такъв случай Кремъл няма да се задоволи само с Крим и Донбас. Ще отгърмят в източна посока много други региони и държави. Както се казва – каквото почукало, такова се обадило.

Но това вече е избор на политици и военни във Вашингтон. Ако искат битка с Русия – ще я получат.

Само да гледат да не се окаже, че срещу Русия ще трябва да се бият те самите. Понеже народите отдавна не горят от желание да бъдат поредните индианци на Америка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *