Изненада: Връща се най-титулованият футболист на „Барселона“!

Свят

„Барселона“ обяви завръщането на Даниел Алвеш. 38-годишният защитник е без отбор, след като напусна „Сао Пауло“. Алвеш се завръща в тима, в който игра между 2008 и 2016 г. С екипа на „Барселона“ той спечели общо 23 трофея, включително три титли в Ла Лига и три трофея в Шампионската лига. Договорът му ще е до края на сезона.

 

Алвеш е първият футболист, привлечен под ръководството на новия треньор Шави Ернандес. Двамата бяха съотборници в „Барселона“ в продължение на седем години. Бразилецът ще започне тренировки с тима още следващата седмица, но няма да може да играе до януари.

 

Алвеш е футболистът с най-много трофеи в кариерата си, като е спечелил общо 46 купи. След „Барселона“ той игра за „Ювентус“, ПСЖ и „Сао Пауло“. Той напусна бразилския клуб през септември след спор за заплати. В „Инстаграм“ бразилецът написа, че винаги е искал да се върне в испанския клуб.

 

„Почти пет години се борих като луд за този момент. Не знаех, че ще продължи толкова дълго и че ще е толкова трудно, но в душата си бях сигурен, че този ден ще дойде. Връщам се у дома, откъдето никога не съм си тръгвал. Още преди да напусна казах, че съм дин от вас. Не знам колко време ще продължи този сън, но се надявам да е вечен“, написа Алвеш.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *