Изненада: Ето какви скокове стават с цените на стоките в Русия и в Европа!

Свят

Цените в Русия през юни са намалели много в сравнение с май, а преди това такъв спад не е регистриран от 1991 г. насам, сочат данните на Росстат, съобщава БГНЕС.

 

В годишно изражение инфлацията се забави до 15,9% от 17,1% през май.

Основната причина за това беше спадът в цените на плодовете и зеленчуците, които поевтиняха с 9,6 %. Цените на хранителните продукти като цяло се понижиха с 1,2%, а цените на нехранителните продукти – с 0,4%.

Експерти обясняват, че това се дължи на укрепването на рублата, заради увеличените постъпления от продажбата на природен газ и петрол, което се отрази на цената на чувствителните към валутния курс стоки.

А и цените на газ, ток и бензин в Русия паднаха след като Русия спря да изнася за Европа огромни количества газ и петрол, понеже държавата започна да продава на гражданите по-евтино тези незаменими за промишлеността и бита енергийни продукти, без които е невъзможно стандартът на живот да се покачва.

Точно обратното става в Европа. Там цените хвърчат нагоре по простата причина, че Брюксел и Вашингтон искат от държавите да се откажат напълно от евтиния руски газ и петрол. Следователно няма евтина енергия, която да движи промишлеността и да прави живота на обикновените хора поносим.

Оказа се, че Русия е по-добре без Европа, а Старата госпожа не може без руските енергийни ресурси. Както казват мнозина експерти, Европа в момента извършва ритуално самоубийство, за да угоди на Вашингтон.

Какъв ще е резултатът от цялото това упражнение ще видим съвсем скоро.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *