Мария Захарова обясни защо в САЩ въведоха извънредно положение!

Свят

Мария Захарова в Телеграм:

Вестник „Ню Йорк Таймс“ посвещава голям материал на нов бич – епидемия  от маймунска едра шарка на Запад. Повод за това стана неотдавнашното обявяване на федерално извънредно положение в САЩ, тъй като повече от 6000 американци вече са заразени с новото заболяване.

Изглежда, че това е просто една статия, но само ако не я четете внимателно. А ние сме много придирчиви хора, дори и да сме учтиви.

Ето какво пише: „В нашата страна (САЩ) живеят само 5% от населението на света, но всеки четвърти заразен е американец, казва д-р Карлос дел Рио, специалист по инфекциозни болести в университета „Емори“ в Атланта и допълва: Това ми звучи като провал“. И още: „Повече от 99 % от случаите на маймунска едра шарка в страната са мъже, които са имали сексуални контакти с мъже, което поставя пред здравните власти деликатна задача да информират обществеността за заплахата.“

😳 прощавайте, как така? 

Какво е деликатното в този въпрос? Джендър-неутрално да се говори за вирусен проблем, така че небинарните да не настръхнат? Наистина, след англосаксонското „бременните не са жени“ и „разрешения за аборт за мъже“ вече нищо не може да те изненада.

Някога се смяташе, че демокрацията се основава на свободата на словото, а не на нейното изкривяване. Това вече не е Оруел. Това е някакъв Содом и Гомора.

Но информацията, че всеки четвърти от заболелите от новата инфекция е американец, ви кара да се замислите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *