Изненада: Оставя ли Западът Украйна? Ето какво казаха за доставката на изтребители и танкове!

Свят

Украйна ще получи бойни самолети , но едва след края на войната с Русия, тъй като обучението на пилоти отнема много време. И танковете не трябва да се смятат за „вълшебен лек“, който ще промени ситуацията на фронта за един ден.

 

Такива изявления направи британският министър на отбраната Бен Уолъс в коментар за германското издание на Der Spiegel.

Той каза: „Няма да има бързи доставки на изтребители, със сигурност не на този етап от войната и със сигурност не след шест месеца.“

Уолъс добави, че има „консенсус сред западните партньори“ по този въпрос. Уолъс обаче не изключи доставката на бойни самолети за Украйна като цяло.

Според него самолети като Юрофайтър могат да бъдат предоставени на страната след войната, защото обучението на пилоти отнема много време.

И също така изисква много квалифицирани техници за поддръжка на изтребители.

„Въпреки това, като сме готови по принцип да предприемем тази стъпка в даден момент, ние отново сигнализираме нашата решимост да помагаме на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо“, добави Уолъс.

Британският министър на отбраната говори и за доставката на Украйна на тежки танкове западно производство: „Разбира се, танковете ще направят украинците по-силни, но те не са магически лек, който ще промени всичко за един ден“.

Източник Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *