Без пощада: Страшни хиперзвукови „Кинжал“-и унищожиха нова база на чужди наемници в Украйна!

Свят

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза как протича специалната операция по денацификация и демилитаризация на Украйна. 

Той съобщи за нова употреба на страшния хиперзвуков комплекс „Кинжал“ в хода на бойните действия в Украйна. От въздушното пространство на Крим е бил нанесен удар с хиперзвукови ракети „Кинжал“ по горивна база, която е доставяла гориво за украинската бронирана техника в цяла Южна Украйна.

„С високоточни аеробалистични ракети „Кинжал“ с въздушно базиране е нанесен удар и по център за подготовка на сили за специални операции на ВСУ, където са били базирани пристигналите в Украйна чуждестранни наемници, в района на населения пункт Овруч в Житомирска област. Унищожени са над 100 военнослужещи на специалните сили и чуждестранни наемници“, потвърди Конашенков.

Но това не е всичко. „Мощни ракети „Калибър“ са поразили цехове на Нежинския ремонтен завод, където се ремонтира украинска военна техника и има голяма база за съхранение на горива в Николаевска област. С артилерийски огън, пък, са унищожени шест украински мобилни комплекса за радиоелектронната отбрана „Буковел““, разказа още Конашенков.

„Също така през изминалата нощ оперативно-тактическата и армейската авиация е поразила 62 военни обекта на Украйна. Сред тях са три командни пункта, една установка за реактивни системи за залпов огън, два склада за ракетно-артилерийско въоръжение и един склад с гориво, а също така 52 места на струпване на бойна техника“, съобщи говорителят на ведомството.

 

Освен това, ПВО на Русия е свалило във въздуха един украински хеликоптер Ми-8, шест дрона, включително един Байрактар. Освен това, силите на ПВО са свалили и украинска тактическа ракета „Точка-У“ в района на град Изюз в Харковска област.

Припомняме, че украинската армия остана без летища, почти без танкове, без зенитно-ракетни комплекси и т.н. Така че краят наближава.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *