Изненада: Русия разкри кой взриви тръбите на Северен поток! Няма да повярвате!

Свят

По-рано днес, руското министерство на отбраната заяви, че украинските военни, извършили тази нощ „терористична атака“ срещу кораби на руския Черноморски флот и граждански плавателни съдове в Севастопол, са били обучени от специалисти от британските военноморски сили.

Според ведомството същите британски специалисти са били замесени в „планирането, подсигуряването и осъществяването на терористичния акт в Балтийско море от 26 септември т. г., когато бяха взривени газопроводите Северен поток и Северен поток-2“.

Лондон отхвърли твърденията на Москва, че британски военни моряци са взривили газопроводите „Северен поток“ и ги окачестви като „фалшиви твърдения от епичен мащаб“, съобщи БТА.

Но ако се вгледаме по-внимателно в руското обвинение и британското опровержение ще забележим, че Москва твърди, че британски специалисти са „замесени“ в терористичния акт, а не, че те са го извършили.

Ако погледнем по-внимателно британското опровержение ще видим, че Лондон не казва, че британски специалисти не са замесени във взрива. Точно обратното. Говорител на британското министерство на отбраната казва, че британски военни моряци не са взривили двата газопровода „Северен поток“.

Има разлика между „замесени“ и „взривили“.

Значи има някакво недоразумение. Дали е случайно или нарочно ще разберем по-късно. Но ако не е случайно, тогава от Лондон нарочно са казали, че британските моряци не са взривили газопроводите, за да не кажат, че не са замесени във взривяването.

Защото може да не са преки изпълнители, а само инструктори на преките изпълнители. Тоест да са замесени.

Припомняме, че Москва никога не си хвърля обвиненията на вятъра.

Но само бъдещето ще покаже къде е истината.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *