Проф. Боян Чуков: Москва праща в Беларус хиперзвукови ракети, а демократите в САЩ си вкараха класически автогол!

България отблизо

В серия от публикации във Фейсбук анализаторът и експерт по национална и международна сигурност проф. Боян Чуков коментира ситуацията около войната в Украйна и изявите на проукраинските пропагандатори.

„По непотвърдена официално информация, в Беларус са прехвърлени руски самолети, въоръжени с ракети „Кинжал“/хиперзвукови/. Това не е сигнал към Киев, а към неговите куратори. Изведен е в орбита нов руски военен спътник. Последните седмици иранските дронове Shahid-136 успешно затъмниха славата на турските „байрактари“. Руснаците засега не нанасят удари по инфраструктурата на Малорусия и Новорусия.

Китайските инвестиции на въпросните територии са огромни. Вероятно това е възпирало (до сега) ВС на РФ. Но Китай призова своите граждани да напуснат незабавно Украйна. ХХ конгрес на ККП ще приключи след броени дни, Си не е под домашен арест. И тогава ген. Суровикин най-вероятно ще получи още една степен на свобода за действие на цитираните по-горе територии“, смята Боян Чуков.

„Раздухването на тезата от пропагандатори, че Путин иска да употреби тактическо атомно оръжие в Украйна, се превърна в бумеранг. На 6 октомври Байдън произнесе думата „Армагедон“ по отношение на атомната война, която може да се случи във всеки един момент. На 12 октомври Тулси Габърд в интервю на Такър Карлсън по Fox News охарактеризира демократическата партия на САЩ, като партия на атомната война. Тулси Габърд напусна демократическата партия. Днес по площадите на американските градове крещят, че демократите са партия на атомната война. Класически автогол“, коментира експертът.

„Специалният представител на генералния секретар на ООН по въпросите на сексуалното насилие в условия на конфликт Прамила Патън, обвини армията на РФ в използване на виагра при изнасилванията в Украйна. Мария Захарова отговори, че казаното от Патън е невъзможно да се коментира сериозно и нейните думи излизат извън границите на разумното.

Говорителят на руското МВнР счита, че чиновничката от ООН действа извън границите на своя мандат и пълномощия. Преди време упълномощената по правата на човека в Украйна Людмила Денисова бе уволнена от Киев за разпространяване на фейкове по същата тема. През 2011 г. Reuters съобщи, че войниците на Кадафи, запасени с виагра, практикуват изнасилвания. Това се оказа абсолютно невярно. Мария Захарова счита, че раздухването на тази тема е в раздела „хибридна война“, обяснява Боян Чуков.

И още:

„Външното министерство на Украйна заяви в Twitter, че още княз Владимир в Х век е решил, че Киев трябва да влезе в Евросъюза. Киев продължава да живее с идеята, че защитава Европа от Русия.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *