Изненада: Русия спира електрониката на западните оръжейни системи!

Свят

Модернизираният безпилотен летателен апарат „Орлан-10“ е конструиран от руските инженери с една единствена цел – да спре и напълно да обезвреди електрониката на западните оръжейни системи.

 

Заради това „Орлан-10“ е оборудван със специални антени, които са малки, но достатъчно мощни, за да предават сигнал от наземна станция до летящия безпилотен апарат, който по този начин придобива необходимата мощност да потисне ефективно електрониката на различните видове западни оръжейни системи, включително на западни дронове, които могат да коригират артилерийски огън, пишат чужди агенции.

Според от Eurasian Times, това е първият случай на използване на дрон за радиоелектронни борба (РЕБ) от руската армия. Антената на руския дрон е малка, но той лети на голямо разстояние и поразява всички електронни устройства, които попаднат в обхвата му, а това значително разширява покритието на зоната за заглушаване. Поразените електронни устройства изискват работата на специалист, за да бъдат вкарани отново в употреба. И е нужно доста време.

Така че ползвайки сигнала от наземната станция за РЕБ, руските „Орлан-10“ извършват ефективно заглушаване на различни видове западни оръжейни системи, включително украински дронове, които коригират артилерийския огън.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *