Путин: Ще има обезоръжаващ удар за всички, които искат война срещу Русия!

Свят

Президентът на Русия Владимир Путин допусна възможността Кремъл да използва така наречения обезоръжаващ удар срещу всички, които искат да започнат война срещу Русия.

 

Обезоръжаващият удар е американски патент, но и ние отдавна го имаме. И нека знаят, че нашият обезоръжаващ удар, ще бъде с чисто руска специфика, тайнствено допълни руският президент.

Руският президент Владимир Путин допусна, че Москва може да възприеме американската доктрина за осигуряване на собствената си сигурност, включително тактиката на обезоръжаващ удар.

Това заяви той по време на пресконференция след срещата на върха на ЕАЕС в Бишкек.

«САЩ имат теория за превантивен удар — първо. Второ — те разработват система за обезоръжаващ удар. Това е удар със съвременни високотехнологични средства, които трябва да бъдат нанесени в пунктовете за управление, лишавайки противника от системите за контрол», каза той.

Путин предположи, че руските власти могат да възприемат „идеята“ на американските «партньори» и да я променят основно, за да да стане тя сто процентово ефективна и така да гарантират сигурността на Руската федерация.

Руският държавен глава допълни, че и сега в Москва има достатъчно добри разработки за обезоръжаващ удар, но те ще бъдат доведени до съвършенство, за да е ясно на всеки, че война срещу Русия не може да има.

Руският лидер припомни още, че САЩ не изключват превантивен удар срещу условен противник, тъй като тази стратегия е записана в основните документи на Вашингтон. Руската доктрина предполага само ответен удар, само в отговор на изстрелване на ракети от друга ядрена държава, уточни той.

Ако обаче възприемем за приложение в нашата доктрина американската „идея“ за обезоръжаващия удар, тогава никой няма да знае кога и къде може да бъде нанесен този удар, завърши Путин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *