Русия затяга обръча в Донбас! Никой няма да се измъкне!

Свят

Руски военни колони са преминали границата между Харковска и Донецка области и обсаждат Северодонецк от север и запад.

Засилват се настъпателните и щурмови действия в направленията Северодонецк, Кураховски и Попасная.

Руската групировка продължава да громи в районите на населените места Заречное, Рубежное и Попасная. Тоест постепенно се превземат населените места на север и югозапад от мястото, където са се окопали в бункери силите на ВСУ.

По всяка вероятност целта е да се създаде пръстен около тях. А попадането в котел означава прекъсване на доставките на оръжия и храна, което обрича войските на пълно поражение.

В посока Северодонецк руската армия създава понтонни прелези през река Красная, за да осигури бързо придвижване на своите войски и да подготви маршрути за снабдяване на подразделенията.

Някои медии публикуват репортажи на свои военни кореспонденти, които съобщават, че руските военни части са преминали границата на Харковска и Донецка области, завладявайки селищата Лозовое и Редкодуб в Донбас.

Те също така твърдят, че руските войски с идентификационна буква „О“, които бяха близо до Чернигов, вече се придвижват към Ямпол, от който се отваря път към тила на групата украински войски в Северодонецк и Лисичанск.

Тоест върви обкръжаване на Северодонецк и от запад. Което на практика означава, че украинските военни няма да издържат дълго там. И или ще трябва да се предадат, или да загинат без никаква друга възможност.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *