Израел с тежка закана към Иран: Ще ударим змията в главата, ако…

Свят

Ако подкрепяната от Техеран ливанска групировка „Хизбула“ реши да отвори втори фронт срещу Израел в северната част на страната, израелските отбранителни сили ще нанесат мощен удар директно на Иран. Това заяви израелският министър на икономиката и   промишлеността Нир Баркат в интервю за британския вестник Daily Mail.

 

„Планът на Иран е да атакува Израел на всички фронтове. Ако открием, че възнамеряват да атакуват Израел, ние не просто ще отвърнем на удара по тези фронтове, но ще ударим змията по главата – Иран“, каза Баркат.

„Ливан и „Хизбула“ ще платят голяма цена, подобна на тази, която ще плати „Хамас“. Но това не е достатъчно, каза Баркат. „Много ясният сигнал е, че ние също ще преследваме лидерите на Иран. „Кога ще направим това? Когато решим.“

Израел има много ясно послание към нашите врагове. Казваме им: вижте какво става в Газа – ще получите същото, ако ни нападнете. Ще ви изтрием от лицето на Земята“.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху също отправи предупреждение към „Хизбула”. По думите му групировката ще направи „грешката на живота си“, ако започне война с Израел, предава АФП.

„Ливанското ислямистко движение ще направи грешката на живота си. Ще го ударим със сила, която то дори не може да си представи, и значението за него и държавата Ливан ще бъде опустошително“, каза Нетаняху при посещение на войските в Северен Израел близо до границата с Ливан.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *