Илиян Василев се разлюти заради интервю на Петър Волгин. Призова за строги санкции

България отблизо
„На какво основание МВнР е издало виза и разрешение на екипа на тази руска официална медия, която е забранена за излъчване в ЕС, да влезе в България и да прави интервюта и то по празници“, пита Илиян Василев.

 

 

„Случайното“ интервю на Волгин с канал Россия-1 ме принуждава да задам следните въпроси.

1. На какво основание МВнР е издало виза и разрешение на екипа на тази руска официална медия, която е забранена за излъчване в ЕС, да влезе в България и да прави интервюта и то по празници, след като техният МИД (Министерство на външните работи, бел. ред.) изгони и последния български журналист и на практика сме в режим на взаимна забрана за журналисти?

 

Този въпрос е още по-смислен в контекста на очебийния факт, че тази телевизия „воюва“ срещу България с материалите, които прави, в случая – с предавания, които разделят българското общество. За сведение на минувачите, за да действа в София, екипът на Россия-1 е получил визи и то не туристически и би трябвало да е обявил целта на визитата си. Значи някой в МВнР му е помогнал.

 

2. Ръководството на БНР би трябвало да вземе мерки, защото очевидно Волгин е ампутиран от чувство на колегиалност и солидарност, след като дава интервю на канал от страна, която изгони собствения кореспондент на БНР в Русия? Ако приемем, че сме в състояние на война, и в момента Кремъл е активирал всички руски служби и пропаганди да работят срещу България, правителството и най-вече истинската атлантическа част в сглобката, то действията на Волгин са съставомерни. Няма да използвам правосъдните стандарти на Русия в този момент – „за дискредитация на армията“, а нашите собствени – „за поставяне в услуга на чужда държава“. Аргументът „свобода на словото“ не касае чужда агентура и действия против законно избраните власти, който стимулира „разкол“ между „обикновените“ хора и властите – ключова опорна точка на Кремъл.

Пропагандаторът Волгин защити и пишман професорката от СУ, която призова за нова окупация на България от страна на Червената армия. Защото Възраждане, БСП и всички проруски сили иначе власт няма да помиришат.

Та въпросът ми е, защо ръководството на БНР не санкционира тази елементарна липса на солидарност на Волгин с негов колега?

Tagged

2 thoughts on “Илиян Василев се разлюти заради интервю на Петър Волгин. Призова за строги санкции

  1. Всички доносници от миналото се оказаха най-големи „демократи“. Агент Илиян Василев „Сашо“ явно е забравил какъв е бил.

  2. Илиян Василев, даже ГОСПОД не забранява , а само съветва. АМА ВИЕ, СЪВРЕМЕННИТЕ ДЕМОКРАТИ интервюта забранявате, телевизии спирате, и и и… нещо започва не даа замирисва, а направо да вони на уж победен мракобесие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *