ВСУ отстъпват след провала на контраатаките в Харковска област

Свят

Украинските въоръжени сили бяха принудени да се оттеглят след провала на контраатаките им в района на Харков.

Опитите на ВСУ да изтласкат руските войски се провалиха и затова украинските подразделения бяха принудени да отстъпят доста навътре в дълбочина, приближавайки се  до самия район на  втория по големина град в Украйна – Харков.

Три контраатаки на щурмови групи на украинските въоръжени сили бяха отблъснати в района на Синковка в купянското направление, украинските въоръжени сили трябваше да отстъпят в южното и югозападното направление по близо до Харков, съобщи началникът на пресцентъра на групата на руските войски „Запад“. ” Сергей Зибински.

Шест ракетно-бомбени и термобарични удари са нанесени по украинските въоръжени сили край Синковка, Песчани и Берестовой. Тежки огнехвъргачни системи са поразили украински войски близо до Котляровка. Няколко украински дрона „Фюри“ бяха свалени в района на Токаревка, съобщава ТАСС.

Това на практика означава, че украинските сили, които се намират в този район са разгромени и обърнати в бягство. А руските войски неумолимо напредват към Купянск и Харков.

Припомняме, че украинските въоръжени сили загубиха до жива сила, танкове, самоходни установки 2С3 „Акация“, както и три бронирани машини на пехотата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *