Илон Мъск каза какво ще докара САЩ до катастрофа и дали военната мощ ще ги спаси

Свят

Милиардерът Илон Мъск предупреди, че военните конфликти в Близкия изток и Украйна могат да се превърнат в Трета световна война, пише вестник „Уолстрийт Джърнъл“.

В подкаст дискусия на своята социална платформа X (бившият Туитър), шефът на „Тесла“ заяви, че основният приоритет на САЩ трябва да бъде избягването на Третата световна война и недопускането на ситуация, в която „регионален конфликт бързо може да се превърне в глобален“.

Предприемачът допълни също, че „военната мощ на САЩ не е това, което е била някога“, особено в сравнение с другите глобални сили.

„За да формулираме нещата правилно, сега никой не очаква Трета световна война, така че трябва да допуснем, че това може да се случи . И когато нещата излязат извън контрол, преди да се усетите, ще имаме огромен глобален конфликт с опустошение, което далеч надхвърля Първата и Втората световна война“, обясни той.

Мъск счита, че „САЩ принуждават Русия да задълбочава отношенията си с Иран и Китай, което може да доведе до катастрофа за САЩ.

По неговите думи Русия, с нейното изобилие от суровини, и Китай, с промишления си капацитет са „страхотна комбинация“.

В онлайн дискусията, към която се присъедини и републиканският кандидат за президент Вивек Рамасвами, Мъск призова САЩ да намерят път към мир в Украйна и „да възобновят нормалните отношения с Русия“.

Милиардерът обърна внимание, че няма антируски бунт в рускоезичните райони на Украйна, което означава, че настоящата фронтова линия може да се превърне в линия на прекратяване на огъня или в постоянна граница.

Tagged

1 thought on “Илон Мъск каза какво ще докара САЩ до катастрофа и дали военната мощ ще ги спаси

  1. Дано на краварите им светне, че обединението на онеправданите държави ще доведе до бой по „глобалния“ лидер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *