И британското разузнаване се принуди да признае реалността! Последни данни за сраженията!

Свят

Британското разузнаване потвърди, че руската армия е превзела Соледар и щурмува Бахмут (Артьомовск). В  последния доклад на британското ведомство се казва, че въоръжените сили на Украйна са напуснали Бахмут и се отбраняват в околностите му.

 

Настъплението на Русия към Соледар се състоеше основно от силите на Вагнер и беше поддържаща операция, целяща да позволи евентуалното обкръжаване на по-голямото селище Бахмут. Но поддържащата операция се превърна в пробив за руската армия, която превзе Соледар. И Бахмут се оказа в оперативен котел. Основният маршрут за доставки на боеприпаси от Украйна към Бахмут сега се контролира от руски подразделения, гласи информацията.

Британското министерство на отбраната също публикува снимки, показващи боевете в Бахмут. Изображенията показват, че от началото на януари 2023 г. южната и източната част на Бахмут продължават да бъдат подложени на интензивен артилерийски обстрел. Руските сили напредват и скоро ще пробият напълно Бахмут, след което идва последната крепост на Донбас.

„Украинските сили най-вероятно продължават да се защитават срещу руските части, но положението им е критично“, се казва в доклада.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *