И Васко Кръпката ревна: Този паметник да се маха! И всички останали символи на комунизма да станат на прах!

България отблизо

Въпросът с Паметника на Съветската армия трябваше много отдавна да е приключил. Аз нямам никаква носталгия по комунизма, нацизма, Георги Димитров и Съветската армия. За мен този паметник е срам и трябва моментално да изчезне. Да стане на прах!

Не съм съгласен и с музея на социалистическото изкуство. Ми дайте да си направим и един музей на нацисткото изкуство и на капиталистическото изкуство, или на империалистическото. Народното събрание много отдавна е гласувало комунизмът да бъде отречени да бъде обявен за лош и диктаторски. Има много символи на комунизма, които трябва да бъдат премахнати, както са премахнати символите на нацизма. Това каза пред Euronews Bulgaria музикантът Васил Георгиев-Васко Кръпката.

„За „Синя София“ съм оптимист. Няма как всичко да е в ръцете на държавна сигурност. На тях им пиша шестица – разтуриха всичко дето можаха, осъществиха демокрацията и кагебейската приватизация. Сега искат и кмет на София – време е да мирясат, мисля, че София никога няма да избере човек, докоснал се до ДС по някакъв начин. 23-ият рок фестивал „Цвете за Гошо“, който ще се състои в Южния парк зад музея „Земята и хората“ се явява юбилеен, защото Георги Минчев щеше да навърши 80 година. С този фестивал не правим някакви гробищни церемонии, а напомняме за тези хора, които са живели и са правили музика. Един от стимулите вече от 23 г. да организирам този фестивал е неговите песни да достигнат до младите. Неговите последни песни няма къде да бъдат чути“, съобщи той.

Георги Минчев беше непоколебим бунтар, честен и достоен, който не може да сгази мравка, но когато стане въпрос за принципи се удряш в една стена. В днешното време той нямаше да може да се впише. Неговата енергия отиваше за това накъде върви България. В днешно време нямаше да намери покой.

По повод на войната в Украйна, Васко Кръпката, който изнесе концерт в Киев, цитира Зеленски и каза, че за съжаление много хора ще свикнат и ще претръпнат към това, което се случва там, а същевременно руската пропаганда не спира. Дори в момента от Кремъл влагат още милиарди за това, вместо да мислят за бедните си, техния си живот и да просперира тази нация. „Пропагандата е много силна и направи много поражения.“

Tagged

2 thoughts on “И Васко Кръпката ревна: Този паметник да се маха! И всички останали символи на комунизма да станат на прах!

  1. ОТИВАЙ В АМЕРИКА ГЛУПАК ДОЛЕН ДА ЛИЖЕШ АМЕРИКАНСКИТЕ ГЪЗОВЕ МУЗИКАЛЕН ИНВАЛИД

  2. На тоя прякора му казва всичко. Няма нужда да го обиждаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *